söndag, augusti 16, 2020

Här blir du din egen butler

Visst kan det vara skönt att bara slå sig ner vid ett bord och bli serverad av restaurangens personal när man är sugen på en bit mat. Men det gamla hederliga begreppet "självservering" är inte heller att förakta. Jag utgår från att det är personalkostnad som är en tung post för små krogar. Hur håller man ner den? Jo man låter gästerna jobba lite.

Kanske kan man få det att låta lite roligare än just "självbetjäning"? Man kan ju få bli sin egen butler! Sagt och gjort. Och den hungrige hämtar bestick, glas och servetter på egen hand. När maten är uppäten går disken samma väg.

Eftersom det är Skyltsöndag och jag inte hittat fler nya skyltar att bidra med väljer jag att reprisera en gammal favorit, plåtad i utkanten av Melbourne. Tycker fortfarande synd om barnen som får gå till en lekplats där de inte behöver bli rädda för ilskna hundar, men där de likväl riskerar att möta en otäck orm ... det finns riktigt farliga sådana i Australien.


Fler skyltar hittar du säkerligen om du klickar dig vidare till BP:s blogg, där du dels ser (i hennes högerspalt) vilka som skyltat, dels kan du gå hit där hon listat bloggare som brukar delta. Och så tror vi ju som vanligt att allt kommer att bli bra!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. ofta vill jag äta gott, snabbt och billigt... har inget emot att vara min egen butler. Krokodilkött ok, orm har jag inte smakat än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varken käkat krokodil eller orm, tror jag avstår ... men det här thaistället med butler-skylten har gott käk, till bra pris.

   Radera
  2. (krokodilkött finns i frysdisken på coop och på australienska matmarknader i Göteborg)

   Radera
  3. Känner mig inte frestad. Men i går lagade jag rådjur, gott!!! om än inte lika vilt eller lika exotiskt!

   Radera
 2. Kul idé att kalla det Selfbutler 😀
  De få gånger jag går ut och äter, så spelar det ändå ingen roll om jag blir betjänad eller tar för mig själv. Jag slapp ju laga maten, den gången.
  Och stackars barn som behöver vara rädda för ormar när de leker! Fyy!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara barnen är väl rädda, skulle jag tro ... Visst är det skönt att slippa laga mat ibland!

   Radera
 3. "Selfbutler"? vIsst ibland! Snygg skylt. Vi har ett liknande thaiställe nära oss där jag hämtade hem mat idag. Men ibland vill jag sätta mig ner och bli serverad. Bra med båda varianterna.
  Tja, lekplatser i Australien kan ju vara både si och så. Bäst att se både upp, ner och åt sidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid bra när man får välja själv eller hur? Och för tydlighets skull: jag gick aldrig närmare den där lekplatsen än där jag stod när jag plåtade skylten ...

   Radera
 4. Self butler låter aningen snofsigare än självbetjäning, det håller jag med dig om. Restaurangen verkar vara thai eller?

  Andra skylten - ja, vad kan man säga. Alltså hundarna få springa löst och självklart kan de ju läsa att de inte får springa in på lekparken. Hur tänkte man där? Och ormar, ja de kan ju vara både på gräsmattan och i sandlådan. Jag får rysningar...

  Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thai. Gott, rikligt, ganska billigt. Utomhus, ingen trängsel.
   Den där skylten i Australien gav mig också rysningar, absolut.

   Radera
 5. Jag tycker lunchställena utnyttjat kundbutlern i många herrans år, inte var det mycket hjälp man fick med någonting, jo kanske, att ta betalt.
  Och att bo i Australien skulle jag inte ens överväga längre, som ung ville jag gärna åtminstone besöka landet, men sedan sociala medier sprutar ur sig den ena videon värre än den andra med alla otäcka livsfarliga kryp och ormar så har jag ändrat åsikt totalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi som inte gillar ormar och spindlar etc bör kanske hålla oss hemma - eller sticka iväg till Grönland emellanåt ... :-D

   Radera