måndag, augusti 24, 2020

Mitt älsklingsplagg

Älsklingsplagget.
Så omärkvärdigt, så anonymt. Och så galet bra.

Det är en superenkel t-tröja jag en gång för åratal sen köpt (billigt) på Lindex. Svart, och färgen har hållig genom oändligt många tvättar. Skönt material som faller fint. Snygg halsringning. Perfekt ärm, nästan till armbågen. Skrynklar inte (jo, nytvättad som på bilden är den skrynklig, men den hänger ut sig!). Bra längd på hela tröjan. Evigt modern, i min värld. Kan användas när som helst, var som helst, tillsammans med vad som helst.

Dessutom så praktisk! Bara att slänga i maskinen, torka och ta på igen. TTT, akronymen som min gamla idol Katja of Sweden myntade någon gång på 60-talet för just de orden: tvätta, torka, ta på. Idealiskt lättskött, alltså.

Självklart har jag försökt köpa fler exakt likadana tröjor, men det har hittills inte gått. Vilket betyder att jag då och då bär hem någon som liknar min älskling, men det blir aldrig rätt  naturligtvis.

Visst har jag en garderob smällfull med kläder för alla möjliga väder, tillfällen och sinnesstämningar (i olika storlekar dessutom), och många av plaggen som hänger där borde med rätta kräva etiketten "älsklingsplagg". Men den guldmedaljen har min gamla svarta tröja. Jag bävar för den dag då den måste gå till återvinning. Än håller den.

Tänk om också du skulle beskriva ditt älsklingsplagg på din blogg, eller för all del i en kommentar här? Det vore jätteroligt!

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. sommarens promenader har minskat min vackra kropp med ett dussin kilon så jag är mest förvirrad, tappar mina byxor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är väl jättebra, både för hälsa och allmänt välmående! Tycker du ska kosta på dig ett par nya byxor i lagom storlek! Grattis!

   Radera
 2. Jag har tänkt hela dagen på om jag har ETT specifikt älsklingsplagg men kommit fram till att jag har många, så det går inte att svara på! Jag är nog periodare i att gilla saker och ting och att göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart man har flera älsklingar, av olika sorter, du kan väl göra som jag: välja en och presentera för dina bloggläsare?!

   Radera
 3. Visst är det härligt med favoritplagg! Sitter och funderar på om jag har något just nu, har en jädra röra i garderoben. Det vet jag i alla fall. Skulle behöva ösa ut allt och vika det snyggt igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det bara räckte med att ösa ut och vika ... jag behöver RENSA men jag köper ju bara sånt jag tycker om, så då är det inte så enkelt!

   Radera
 4. Undrar om inte vi alla har ett älsklingsplagg!? Jag har det i alla fall. Å det värsta är att jag inte kan förmå mig att slänga det trots att det börjar bli rejält sliten med hål under armarna till exempel.

  https://bp-computerart.blogspot.com/2013/05/your-wish-is-my-command.html

  Den gröna t-shirten är min absoluta favo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En vacker dag blir man tvungen att ta farväl även av världens bästa t-tröja ...

   Radera
 5. Ett favoritplagg där man känner att det finns en ömsesidighet är värt mycket. Jag har en grå omlottkofta i cashmere som är mitt favoritplagg och som hängt med sedan 2008. Men tyvärr har den börjat tunna ut vid armbågarna och det är snart hål-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade ett par linnebyxor som jag älskade ... satt på jobbet och la upp fötterna på bordet (jo man får det ibland) och såg plötsligt något konstigt i grenen. Hud! Jag hade slitit dem så hårt att det gått hål vid sömmarna ... ack ja ...

   Radera
 6. Faktum är att mitt favoritplagg är en stooor svart/grå/beige skjorta med bröstfickor som jag köpt på Second Hand, och som jag aldrig haft på mig ute bland folk. Men så fort jag är hemma så åker den på utanpå linne eller T-shirt. Den är bara så bekväm och skön! Efter alla dessa år så börjar den lösas upp i halslinningen, men jag ger mig inte. Den får hänga med länge än!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Goda vänner gör man sig inte av med lite hur som helst, eller hur?!?

   Radera