lördag, augusti 01, 2020

Just nu i augusti

Just nu läser jag  fortfarande sommarföljetongen i DN, Katarina Wennstams "Dockorna". Men det blir nog mitt livs sista följetong, tycker inte att det funkar när man inte får läsa i sin egen takt. Har nästan hälften kvar, nu sparar jag tills den är slut. Sedan har jag som ni (också) redan vet påbörjat "En av oss" av Åsne Seierstad.  

Just nu lyssnar jag på "Lärarinnan i Villette" av Ingrid Hedström, inläst av Marie Richardson. Vi har den i bilen. Första historien av Hedström jag prövar. Den utspelar sig i Belgien och är också starten på en serie med Martine Poirot som huvudfigur. Det här var författarinnans debut 2008 och den är rätt bra tycker jag. 

För mina promenader har jag nu laddat ner ett par dokumentärer från Sveriges Radio. Startade med "Försvunna i Kalahariöknen", en rysare som jag upplevde på parkettplats. Mina två vänner och kollegor Helene Åberg (då Åström) och Jenny Söderquist var spårlöst borta i nästan en vecka och vi som var kvar hemma hade nästan gett upp hoppet. 
Deras ruskiga äventyr finns också i bokform, som "Exit Kalahari".

Just nu tittar jag på "Fearless" i SvT. En av få serier vars avsnitt man får vänta in, de har inte lagts på Play i förväg.

Just nu längtar jag efter att mitt förstånd ska komma ikapp och ta makten över mitt "semesterjag", med ständigt sug efter goda saker att stoppa i munnen. Har ätit alldeles för mycket en period, vilket har satt sina tydliga spår på ett sätt jag definitivt inte gillar. 


Bloggen Kulturkollo
 har infört den här sortens månadsuppdatering. Tänkt att plockas upp den första lördagen var och en av årets månader, så nu var det dags igen! När nästa nummer i den här serien kommer är det redan höst. Ofattbart!


Idel njutning i årets sista julivecka. Kantarellmackan var grym ...
Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. tjôta om höst när vi har halva sommaren kvar...?!? Njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjôtar om det gör jag väl inte direkt????~Men det är ett faktum!

   Radera
 2. Du har verkligen simultanförmåga! Alltså du lyssnar/läser ju inte samtidigt men parallellt, nåt jag aldrig skulle klara av. Å ljudböcker har jag inte ens testat än. Tror nämligen att jag inte skulle trivas med en bok i öronen;-)
  Å det är inte höst den 1 september. Hösten börjar inte förrän den 22 september, så det så;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. och brittsommar den 7 oktober :)

   Radera
  2. Att ha saker att lyssna på när man är ute och går är perfekt, om man promenerar ensam - vilket jag oftast gör. Parallell läsning funkar om det är texter av olika sort, fast just nu kan man ju säga att både Wennstam och Hedström är deckare, förstås. Dock i väldigt olika miljöer. Jag är gärna med och skjuter hösten framåt en bit, men ...

   Radera
 3. En av oss vill jag läsa någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite som en måste-bok.

   Radera
 4. Lite jobbigt när det fins så mycket man vill ha och dessutom lätt kan få tag i det.

  Fast bären är nyttiga, mycket antioxidsnter. Svamparna är säkert nyttiga de med. Och nästan alla håller med om att ett glas rött är bra för oss kvinnor.

  Så. Du har ju levt nyttigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antioxidanterna kanske drunknar i vispgrädde, dock ...? Men njutning är nyttigt på sitt sätt.

   Radera