torsdag, augusti 06, 2020

På väg genom 57 avsnitt ...

Trodde det var dags att avlägga rapport igen, som svar på Helgfrågan i sommarversion från Mia i bokhörnan:
Vad läser du nu?

Men se där hade jag fel. Mias "sommarledighet" är slut och nu blir det ny fråga på torsdagarna igen. Bra! Nu tar jag mig ändå friheten att förlänga sommareditionen med en vecka, eftersom den fråga som nu är aktuell handlar om och är riktad till bokbloggare som skriver recensioner. Det gör ju inte jag.

Alltså: Har efter viss tvekan börjat lyssna på Kerstin Ekmans "Händelser vid vatten" som radioföljetong. Tveksamheten består i att det är en serie om inte mindre än 57 delar, 24 minuter per del. Rolf Lassgård läser och det gör han bra.

Att jag trots att jag bävat för omfattningen ändå börjat beror helt enkelt på att radioföljetongerna "tagit slut". Jag har hört alla som är tillgängliga nu, utom "Ett annat liv", PO Enquists självbiografi, som jag läst men inte tyckte om, och inte tänker köra en repris av.

Ifjol prenumererade jag på Nextory en period, får kanske hänga på någon sådan tjänst igen när den femtisjunde delen avannonserats ... om jag håller ut. För något måste jag ju ha i öronen när jag är ute och fotvandrar.

Copyright Klimakteriehäxan

20 kommentarer:

 1. Men alltid trevligt med en ljudbok. 😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har alltid en på gång i bilen och en för promenader! Märkligt nog har jag aldrig "fattat" det där med poddar, det är annars ett alternativ, det inser jag.

   Radera
 2. lyssna på böcker är ofarligt sömnmedel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar inte ha bok i öronen när det är läggdags, då är det pappersbok som gäller.

   Radera
  2. behövs ingen säng för att somna

   Radera
 3. du kan väl låna e-ljudböcker på biblioteket? jag lyssnar nu på Biodlaren i Aleppo och den har jag lånat på biblioteket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan man naturligtvis, har bara inte kommit mig för.

   Radera
 4. Jag tycker att ljudböcker tar alldeles för lång tid - lyssnar hellre till poddar i SR. Det räcker lagom till min dagliga promenad.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst läser man snabbare själv. Men en bra röst kan göra texten njutbar på ett annat sätt. Jag ska dock försöka ta mig an några poddar, vilket år som helst!

   Radera
 5. Ljudböcker är bra och praktiskt på många sätt. Jag tycker att det går bättre att lyssna på tjocka böcker, brukar öka på hastigheten lite så jag slipper utdragna pauser som en del uppläsare gör, och det går lite snabbare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändra hastigheten skulle jag aldrig våga! Pauser är viktiga, lika viktiga som orden som omger dem!

   Radera
 6. Du är då verkligen en inbiten ljudbokslyssnare. Som jag sagt förut, jag föredrar än så länge pappersvarianten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har kanske blivit det. Men det ersätter inte papperet.

   Radera
 7. Nextory har jag, fast jag läser. De har faktiskt fått in en hel del nya böcker. I början tyckte jag att det mest fanns gammalt. Praktiskt att läsa på paddan i stugan med enbart 12V-lampor som knappt lyser upp en bok - kan ju köra med pannlampa förstås... den är vass.
  Har du läst Testamente? Den hamnar på min tio-i-topplista för det här året.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste också på plattan när jag hade Nextory, men kom fram till att något var fel om jag betalade en hacka varje månad medan jag smtidigt hade metervis oläst i hyllan! Nej har inte läst Wähää men förstås hört talas om den. Jag behöver en paus från norrländskt elände efter Smirnoff och några andra hemska historier ...

   Radera
 8. Jag har fortfarande inte provat ljudböcker. När jag promenerar vill jag helst ha fysiskt sällskap :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt med ett levande sällskap, absolut, men det finns inte alltid tillgängligt!

   Radera
 9. Händelser vid vatten har jag läst. Minns inte att jag tyckte den var speciellt bra. Väl omtalad är den, men man kan ju inte alltid tycka som alla andra.

  SvaraRadera
 10. Händelser vid vatten har jag läst för länge sedan

  SvaraRadera