torsdag, augusti 27, 2020

Oönskade "besökare"

Mia i bokhörnan har drabbats av något som jag tror många av oss som bloggar är bekanta med: så kallade "kommentarer" från "besökare" som inte är några riktiga människor. Därför lyder hennes helgfråga denna gång så här: Besväras ni av s k skräppost? Jag uppfattar det som att hon avser skräp som läggs in på bloggen.

Ja tyvärr. De dyker upp de där textsjoken och de gör det i perioder. Mest har det varit tips om hur man kan få tillbaka sin otrogne man, det finns nån "doktor" som såvitt jag förstår utövar trollkonst och via den återbördar den eländige karlen till sin lagvigda maka, och då blir allting fantastiskt bra.

På senare tid har jag fått spiksäkra rekommendationer om hur jag blir rik genom affärer i bitcoin. Ibland försöker man fresta mig med jättesexiga damer som inget hellre vill än att umgås väldigt intimt med just mig, vilket möjligen kan tyckas en aning överraskande.

Upptäcker man en sådan kommentar kan man vara säker på att den finns i flera exemplar, jag har hittat en och samma drapa på ett tiotal blogginlägg, "kommentarer" som dykt upp samtidigt. Visst, där finns ingen riktig människa, men någon har ju ändå möjliggjort spridningen av smörjan. Och ja, jag blir minst lika irriterad som Mia när jag sitter där och söker för att ta bort vartenda meddelande av den där sorten! 

Som e-post kommer också en hel del oönskade saker. Låneerbjudanden, jag har vunnit kaffe för resten av livet, exempelvis. Allra märkligast är ändå att verksamheten måste löna sig. Annars skulle det ju upphöra. Folk är alltför godtrogna, alltför lättlurade.

Veckans bonusfråga är en rundis, en efterlysning av hösttips. Har nog inget självklart att komma med, men man får se till att fylla på lagret av stearinljus, skaffa lite extra blommor i höstens färger och sedan hoppas på något riktigt uppslukande och läsvärt ur bokhyllan.

Man får plocka fram sommarens blommor ur minnet när dagarna
blir kortare. Den här vita augustirosen duger bra!
Copyright Klimakteriehäxan

20 kommentarer:

 1. Det kommer en del skräp i kommentarsfälten, men faktiskt ganska sällan tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast tillräckligt ofta ... men det verkar gå i perioder.

   Radera
 2. mycket om att låna pengar, men det mesta hamnar automatiskt i Skräppostlådan. Ljus behöver jag inte, bara bra läslampa när dagsljuset blir svagare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läslampa OCH levande ljus för min del, tack!

   Radera
 3. Brukar också få de där långa kommentarerna om den magiska doktorn på flera inlägg samtidigt. De ryker så fort jag ser dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och visst undrar man lite hur det går till, egentligen? Väldigt irriterande att behöva scrolla tjugo inlägg och hitta nästan lika många identiska idiotmeddelanden.

   Radera
 4. Jag har valt att godkänna alla kommentarer till bloggen men hittar där i skräpposten ibland liknande "drapor". Tycker också att detta med knasiga kommentarer kommer i vågor. Hittar även en del i min mejls skräppost och det hjälper inte alltid att blockera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blockerar efter bästa förmåga i mailen, men på bloggen skulle jag ju behöva lägga in att alla kommentarer ska godkännas innan de syns och jag vill helst inte det.

   Radera
 5. ja, det verkar gå i perioder. och jag blir väldigt irriterad. ljus måste en ha till hösten. jag tycker redan att det är väldigt mörkt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, kvällarna är redan riktigt mörka. Tröttsamt med de där spam-kommentarerna!

   Radera
 6. Skräp i mejlen hamnar oftast i skräpkorgen. På bloggen händer det inte ofta, hoppas det fortsätter. Det är störande. Ljus är mysigt när det är mörkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går verkligen i vågor det där spammandet. Men jag vet ju att många har kommentarsgranskning på bloggen, jag vill helst inte ha det, så lite får jag väl skylla mig själv.

   Radera
 7. På bloggen drabbas jag ytterst sällan av skräpkommentarer konstigt nog. Däremot får jag minst tio skräpmejl som automatiskt hamnar i mappen skräppost. Ungefär av samma karaktär som dina. Just nu får jag många som har svårigheter att lämna ut paket till mig som jag inte beställt. Suck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att jag tycker att jag måste snabbkolla skräpposten också, för där hamnar inte sällan "riktiga" mail.

   Radera
 8. Filtret på wordpress funkar rätt bra, så jag ser sällan kommentarerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då slipper du irritera dig, desto bättre!

   Radera
 9. Har också fått sådana meddelanden på bloggen några gånger.

  SvaraRadera
 10. Blockljus till lyktan införskaffades faktiskt denna dag. :)

  SvaraRadera
 11. Min blogg har varit fullsmetad med snusk tyvärr.

  SvaraRadera