onsdag, augusti 19, 2020

Hopplöst höstmode

Eftersom jag är så kallad medlemskund hos Åhléns får jag mail ifrån dem, mail med reklam och om speciella erbjudanden till de trogna.

Nu har jag fått ett som handlar om höstens mode, något man helst inte vill tänka på än på ett bra tag  men branschen ligger ju alltid före, snart dyker de första erbjudandena om julbord upp säkert som amen i kyrkan ...

Supervida byxor för hösten kostar 700:-. Sugen?
Bild från Åhléns.
Dock har Åhléns ett jätteproblem inbakat i sin avdelning för dammode. Problemet heter Carin Wester. Hon gör inför varje säsong kollektioner speciellt för just den här varuhuskedjan. Och bombsäkert kan du, om du råkar fastna för något plagg, snart köpa det till reapris. Själv brukar jag inte ägna många sekunder åt att titta på hennes modeller, det behövs helt enkelt inte. Dessutom verkar jag vara i gott sällskap! Skulle vilja kalla det för hopplöst mode.

Fast nu har copywritern på deras annonsbyrå jobbat hårt och fått ihop följande: Möt höstens första svala vindar i en mjuk och feminin look. Stickat, bomullstwill och veckad viskos blandas med jackor och byxor i veganläder och rutiga flaneller i en lek med blanka och matta ytor. Färger som french vanilla, oliv och tuggummirosa möts i en härlig mix. 

Själv har jag ett säger ett plagg som det står Carin Wester i nacken på, en grå och skön tröja som absolut kan komma till användning i höst. Köpt med 70 procents rabatt i fjol. Känner ingen annan som har hennes kläder. Någon måste det ju ändå finnas?

Jag kan helt enkelt inte fatta att Åhléns fortsätter samarbetet med den här designern, det kan omöjligt vara en lönsam historia. Och alla butiker utan undantag, det vet vi bättre nu än någonsin, behöver glada kunder som hittar sådant de villhöver

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Nu känner jag mig väldans gammeldags och omodern, jag har noll koll på designers och vilken stil de har. Odd Molly är nog den enda jag känner igen eftersom så många av mina vänner har en knytkofta därifrån.
  Jag har nog bara ett plagg som det finns en etikett med namn i, och det är en ull/sidenponcho som är handgjord. Men jag har glömt namnet... snygg och användbar och jag får alltid kommentarer om den. Positiva.
  Jag köper enbart det som jag passar och trivs i och tyvärr blir det rätt dyra plagg eftersom jag gillar kvalitet. Nu kör jag bara med garderobsfynd - de räcker säkert till januarirean.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina garderobsfynd skulle kunna räcka livet ut ... Visst är det roligt att köpa fin kvalitet, roligast dock på rea!

   Radera
 2. Håller inte heller reda på vilka som gör kläderna. Men kläderna på bilden skulle jag defintivt inte sätta på mig även om jag var yngre! Och jag säger som du, att mina garderobsfynd skulle också räcka livet ut. Vilket INTE innebär att man då och då kommer hem med något nytt! Varför???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är humörhöjande ... det är väl den enkla förklaringen???

   Radera
 3. Livsfarliga brallor - försök gå i trappor med dem!
  Minns inte när jag köpte kläder senast. Skönt att slippa.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att gå i dem ö h t betraktar jag som omöjligt.

   Radera
 4. sugen visst... men har fina thaibyxor jag fick av sonen när han var i Thailand

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag för min del är inte det minsta sugen på de där brallorna!

   Radera
 5. Håller helt med dig.Men tursamt nog så har Åhléns i City många andra designers att tillgå. Har inget plagg från henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hamnar sällan på Å i City, men vet att det är gott om "butiker" där.

   Radera
 6. OMG säger jag bara! Men byxorna lämpar sig utmärkt som trasa om jag inte vill använda dammsugaren.
  Har inget plagg av Carin Wester, inte mitt stuk.
  Åhlén blöder ju som varuhus och i Täby har man minskat utbudet rejält. Har aldrig köpt ett plagg där faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker CW:s modeller inte verkar vara någons stuk ö h t. Men jag vill att Åhléns ska överleva, fast då utan hennes plagg ...

   Radera