söndag, augusti 09, 2020

Sommarskyltat

Sällan har väl en glasskylt känts mer rätt än den här helgen! Sol, varmt i sjön också, nästan ingen vind. Klart man vill ha en glass, strut eller pinne, våffla eller bägare. Gärna mörk chokladglass, gärna citronsorbet, gärna romrussin, gärna kola/havssalt, gärna ... väldigt gärna glass, helt enkelt!
 
En annan sommarföreteelse som inte ligger mig lika nära är hemsnickrandet. Men det är ett faktum: när folk nu tvingats stanna hemma har folk rusat till byggvaruhusen och färgfirmorna, köpt brädor, tapeter, färgburkar och gått loss på villor, fritidshus och lägenheter. Enligt Byggraporten anser tydligen 63 procent av alla svenskar sig besitta sådana hantverkarfärdigheter.

Jag fick aldrig frågan, men jag skulle inte ha höjt andelen händiga, även om jag brukar kunna slå i en spik. (Dock avslöjar rapporten, som gjorts av Sifo och omfattar 1300 svenskar, att 76 procent slagit sig på tummen med hammaren.) Såga är jag däremot helt värdelös på, där ingår jag i gruppen på 90 procent som inte kan! Dessutom hade jag platsat bland dem som uppgav att de hellre snickrade än såg på Melodifestivalen i tv (62 procent). Tankeväckande och lite glädjande, kan jag tycka.

Skyltsöndag är, det vet ni trogna bloggbesökare, något som man kan roa sig med vareviga söndag året runt. Vi jagar oförtrutet skyltar vecka efter vecka, med högst varierande resultat. Hos BP har vi vårt "hem" eftersom hon har en lista med alla som brukar delta.

Ooops! Höll på att glömma besvärjelseskylten!
Copyright Klimakteriehäxan

17 kommentarer:

 1. Visst kan det smaka bra med en glass dessa varma dagar. Skulle nog valt en med kola och havssalt och troligen också en sorbet.
  Vad gäller hemmasnickrandet så kan jag helt klart räknas bort. Är helt ohändig. Men maken är däremot händig till 100% så det jämnar kanske ut sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så suveränt med en 100 % händig karl hemma! Han kan få en extra glass kanske?

   Radera
 2. Glass-skyltning gillas när det är så varmt som det är just nu. Finns det glass bakom skyltningen är det toppenbra. Och visst kommer allt att bli bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här struten sitter vid ingången till en glassbar. Så jag utgår från att där fanns glass, även om inte jag köpte.

   Radera
 3. Allt kommer att bli bra, även utan glass. Jag kan snickra lite grand, men överlåter det gärna till någon bättre kunnig. Som ensam måste man kunna det mesta. Helst. Just nu njuter jag i fulla drag, stör mig inte, typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tag dig en glass och njut lite till!

   Radera
 4. Den glassen trodde jag först satt på Götgatan, men det gör den inte.

  Är lika händig som du. Det enda jag gillar är att måla om jag slipper förarbetet. Hänga tavlor är jag också bra på...

  Om man bor i lägenhet kan jag (tyvärr) bara instämma i Byggmax skylt. Så det borras här...

  Allt kommer att bli bra även med byggtrenden, hoppas jag, då det inte är så roligt att bli väckt av minst en borr varenda morgon.

  Tusen tack för skyltningen och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättestruten finns i Gamla Stan. Jag gillar faktiskt också att måla och har tapetserat en del, tro det eller ej! Men sågar snett och vint och det blir oanvändbart. Dottern jobbar åt ByggMax och kan intyga att folk kommer i en strid ström för att shoppa allt i byggmaterielväg.

   Radera
  2. PS jag tycker struten är riktigt snygg!!!

   Radera
 5. Det intressanta är att även i Spanien har hantverkandet ökat, spanjorerna har börjat lägga pengar på sitt hem och göra det mer trivsamt och med bra arbetsplats osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nöden har kanske ingen lag i Spanien heller ...

   Radera
 6. Har inte ätit en glass i sommar, men så är jag inte så förtjust i glass heller, möjligen kan jag ta en mjukglass med vaniljsmak om det kniper.
  Händig är jag inte, så självklart tittar jag på Melodifestivalen på TV, eller ännu hellre,live på plats! Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man hur olika det kan vara - och tur är väl det! :-D

   Radera
 7. "mer byggsemester för pengarna" ja den trenden är tydlig, att bygga hemma menar jag. Projekt som legat i träda i tiotals år har nog kommit fram ur garderoberna nu. själv är jag totalt oteknisk, ointresserad att lära mig och tycker bara det låter illa från alla hemmafixare. Men fint blir det förstås om man orkar vänta på resultaten. Man får väl hoppas att det inte blir en massa halvfärdiga projekt när lust, tid och pengar plötsligt tryter...annars är det väl ett synnerligen bra sätt att ta tillvara på sin fritid. Inte äter jag glass heller, skulle kanske göra om de var hälften så stora...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi som inte kan själva tvingas ju be yrkesfolk om hjälp när det ska till hantverk. Tur att det finns hjälp att få i alla fall. Glassar finns ju i alla storlekar, så det kan ju inte vara ett problem!

   Radera
 8. Jag är inte ett dugg händig, däremot är jag typ slav under Schlagern. Tokberoende... Fast det börjar lätta liiite ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ju välja! Fast nog verkar det som om Mello-febern svalnat en del.

   Radera