lördag, augusti 08, 2020

Veckans mening – om föräldrar

Dagens ord har jag roat mig med rätt länge, fast förstås inte varje dag utan bara när jag ramlat på något som fått mig att reagera. Det har i alla fall blivit ett 80-tal, några skojiga, andra smarta eller bara helt rätt i tiden.

Nu upptäcker jag att Robert med bloggen "Mina skrivna ord" varje lördag presenterar "Veckans  mening" hämtad från boken han just läser. Han förklarar hur han väljer: En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. 

Sympatisk idé tycker jag och bläddrar lite i "En av oss", boken av Åsne Seierstad som jag nu är ungefär halvvägs in i. Den har underrubriken "En berättelse om Norge" och huvudperson är Anders Behring Breivik, den unge man som dödade 77 personer den 21 juli 2011. Fastnar för den här meningen som mitt (förhoppningsvis lite tankeväckande) bidrag:

Det som skilde ut honom från de andra var att hans föräldrar aldrig ställde upp.

Copyright Klimakteriehäxan, som ber att få återkomma i ärendet om en vecka!

8 kommentarer:

 1. Det var verkligen en rolig idé med att välja ut en mening ur den bok man läser för tillfället. Så du har inte läst klart "En av oss" än. Jag gav ju upp som du vet. Vad tycker du om boken? Jag tyckte ju att den var otroligt svårtuggad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är mitt i, ungefär. Det är jobbigt att läsa Breviks otäcka "manifest" men bakgrundsbitarna är fascinerande. Jag tänker läsa hela! Dock KAN det tänkas att jag gör en paus och tar nåt lättuggat.

   Radera
 2. Intressant idé. Ibland råkar man på meningar eller stycken som är majalöst bra, som man måste läsa om för att njuta lite av eller tänka lite extra på. Jag tyckte att Björnstad var full av meningar att fundera över. Vet att du inte gillar fantasy men Patrick Rothfuss kan få ihop fantastiska meningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns suveräna skribenter i varje genre, ingen tvekan om den saken! Du kanske ska hänga på du med?

   Radera
 3. Mycket tankeväckande...

  SvaraRadera
 4. 77 personer... helt ofattbart. Så himla otäckt. Tänkvärd mening.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går inte att ta in. Och lika svårt är det att fatta att det kan gå så snett med en kille som åtminstone på papperet hade det mesta.

   Radera