söndag, augusti 09, 2020

När "utomhus" inte längre är ett alternativ

Det dröjer inte särskilt länge nu. Den är här snart, hösten.
Jag är lite orolig för den. Eftersom det är då som ”utomhus” inte längre är ett alternativ. Inte läge för ännu en enkel picknick eller en solig lunch på en trottarservering. Slut på boulespelet i parken. 

Promenaderna kan förvisso fortsätta, det gäller ju bara att klä sig rätt – men visa mig den människa som lika gärna fotvandrar i ösregn och halv storm efter att man blivit bortskämd med ljumma vindar och glesa moln på himlen. Hen finns inte.

Vi blir tvungna att gå in igen. För på grund av det eländiga coronaviruset förlänger Folkhälsomyndigheten rekommendationerna som styrt våra liv sedan i mars. Vi har fogat oss, det fanns ju inga alternativ. Faktum är att vi nästan vant oss, men bara nästan, och hela tiden med hoppet om att snart, snart är allt åtminstone så gott som vanligt igen. /forts/

Kanske delar du min oro inför de mörkare och kyligare dagarna som inte är särskilt långt borta, och över vilka skuggan av ett virus fortsätter att vila tungt?
Du läser hela min fundering på News55, en gratis sajt på nätet tänkt för lite äldre läsare och där jag medarbetar (väldigt oregelbundet) som krönikör.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. För egen del så tror jag inte det blir någon större skillnad, då jag inte idkat uteliv som så många andra gjort. Jag hör till den "isolerade" gruppen av ensamboende.
  Men jag oroar mig för att andra (unga vuxna) ska smitta varandra och andra.
  Läste din artikel på News55, mycket bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, roligt att du klickat dig vidare! Jo nog finns det saker att oroa sig över om än inte specifikt för egen del.

   Radera
 2. Jag är hen. Vi finns. Älskar när de andra går in då kan jag få vara ute i fred. Åker till naturreservatens promenader i regnkläder för då kan jag gå som jag vill. Varje höst säger jag "det är MIN tid nu".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen regel utan undantag! Njut!

   Radera
 3. hoppar över detta inlägg... läser inte om hösten redan i augusti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast OM, jag säger bara OM, du ändå skulle läsa skulle du finna en uppmaning om att ta vara på sommaren så länge den varar.

   Radera
  2. osäker hur det är i huvudstaden, men i Göteborg erbjuder många kaféer varma filtar hela året, så man kan sitta ute och fika (det gör jag hemma också, fram till oktober!)

   Radera
  3. Jo filtar finns nog. Men inte riktigt lika mysigt!

   Radera
 4. jag har samma tema som du i dag... med en bra lösning; win-win för hälsan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir mycket promenader, det gör det.

   Radera
 5. Kul att titta in hos dej! Är inte riktigt 70 än... Blir.fö. pensionär i morgon.. formellt... med nästan två år på övertid. Men i morgon börjar ny termin och då få gamla lärarinnan kliva av.... Och få ny 15 % anställning... en dag i veckan. Musik... Och lite SvA.
  Är rätt då trött på covidtjafset nu. Det är då inkonsekvent. Och var och ens ansvar.
  Det blir en fin höst, ska du se. Härligt utomhusväder.Hösten är fin..liksom vår och sommar. Vintern är inte min grej, men den tar vi när den kommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till med det nya livet, 15 procent är också en procent! Vi får ta allting som det kommer, när det nu kommer. Roligt att du hittade hit, välkommen tillbaka!

   Radera