måndag, augusti 10, 2020

Hemester för två

Nu tror jag att jag vet hur en ensam persons hemester kan se ut.
Ja, hon är inte helt ensam, hon har ju katt. Och katten får följa med ut på en vandring, för både djur och människor behöver röra på sig och byta luft i lungorna, hur mycket social distans man än ska hålla.

Kommer man så till pittoreska Gamla Stan och slår sig ner på en bänk i solen på Stortorget kanske man vill föreviga den behagliga stunden. Det är för sådana tillfällen som selfiepinnen, denna tekniska förlängning av en mänsklig arm, uppfunnits.

Dock ville kissen inte titta in i kameran (inte i min heller som synes), men matte fick bli nöjd ändå. De har ändå hemester i stan. Och de har varandra. Dessutom på en bild som kan minna om sommaren när det har mörknat omkring oss.

Copyright Klimakteriehäxan

15 kommentarer:

 1. Åhhh, det där kändes så sorgligt! En del har inte ens en katt! 😥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja faktiskt. Övervägde att gå fram och erbjuda mina tjänster som fotograf, men gjorde det inte. Tog bilden på rätt stort avstånd som du kan se på skärpan. Att ett djur kan bli extra betydelsefullt i dessa tider är helt klart.

   Radera
  2. Vilken berörande bild!
   Undrar om hon har FB och Instagram...

   Radera
  3. Ja det har jag förstås inte en aning om. En för mig totalt okänd kvinna.

   Radera
 2. Anonym7:21 em

  Fin bild på damen med katt! Och en tuff och välklädd kvinna som inte tycks oroa sig för att andra ska tycka synd om henne. Hälsn. Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och likväl tycker jag LITE synd om henne ...

   Radera
 3. Du har blivit en riktigt duktig mammarazzi. Bilden är så himla bra. Den har alla "ingredienser" som en ögonblicksbild ska innehålla. Mycket bra jobbat där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag hoppades att katten skulle vända ansiktet åt mitt håll!

   Radera
  2. PS om att vara "mammarazzi" - även om man inte äger rätten till sitt ansikte på offentlig plats är jag väldigt försiktig med att ta såna här bilder och ännu försiktigare när det kommer till att publicera dem. Men den här kvinnan är inte direkt identifierbar - om man inte är närstående, förstås.

   Radera
 4. En riktigt bra ögonblicksbild. Talande på flera sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland säger ju bilder ett och annat, visst är det roligt!

   Radera
 5. Vilket fint fångat ögonblicksfoto som visar hur verkligheten ser ut för många detta märkliga år. Jag tycker mest synd om de som inte har vare sig familj eller husdjur som sällskap. De far riktigt illa i sin isolering.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ensamhet som inte är självvald är plågsam, det tvivlar jag inte en sekund på.

   Radera
 6. Fint men ändå är det ledsamt att det finns så mycket ensamma. Tänk så lätt det blir så. Men underbart att hon har kissen med sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En katt kan definitivt vara guld värd.

   Radera