fredag, mars 19, 2021

Äntligen fredag?!

Fast stämmer det där gamla hojtandet om att fredagen äntligen är här numera? Veckorna går med blixtens hastighet, tycker jag och jag vet att många håller med. "Det var inte igår, men känns som det", skriver Elisa Matilda när hon lanserar denna veckas fem fredagsfrågor: 

 1. När har du alla taggar utåt? När jag blir uppringd av en försäljare som inte omedelbart accepterar att jag inte vill prata med vederbörande, eftersom jag varken ska ha ekonomiska råd, vill köpa något nytt abonnemang eller tänker prenumerera på en sån där lott som ska göra mig till mångmiljonär så småningom. Fick nyligen tips om hur man ska svara på det senare. Man ska säga; "Tack, men jag har redan väldigt mycket pengar."
 2. När känner du dig som mest bakom flötet? När jag tvingas öppna en manual som ska förklara för mig hur jag ska hantera någon teknisk pryl som jag egentligen inte vill ha.
 3. Vad dammade du av senast? En möbel som träffades av morgonsolens sneda strålar, vilket var väldigt avslöjande. Hade inte torkats av på lääänge.
 4. Vad har du för gammal surdeg som ligger? Saker som ska rensas ut. Tidningar, böcker, kläder.
 5. Vad har du siktet inställt på? En promenad denna vackra marsdag, med radioföljetong som sällskap, innan det blir skidskytte i tv. Det har snöat i natt, marken är vit igen och solen skiner medan fåglarna kvittrar, de försöker antagligen höja temperaturen ett par grader ... jag hejar på. 
Där vilade dammet.
Copyright Klimakteriehäxan

22 kommentarer:

 1. vi är NIXADE och får inte såna samtal.... mitt i middagen, men förra månaden ringde en oerhört envis larma-försäljare som inte ville ta NEJ... grannarna i facebook reagerade också...
  Nu börjar den avslöjande vårsolen lysa! Hann med en fin promenad före lunch, ska senare till biblioteket och hämta ett par böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. knackade på dörren sent på kvällen... !

   Radera
  2. Vi har nixat. De verkar kunna ringa ändå.

   Radera
  3. Har du ett abonnemang/är kund så har de samt trol deras samtalspartner tillstånd att ringa oavsett NIX.

   Radera
 2. Det er så godt å komme seg ut på tur om dagen. Man kan ikke bare sitte inne hele tiden.

  SvaraRadera
 3. Irriterande att försäljare inte ger sig, jag har Nix, men de ringer ändå, jag svarar "tack jag är inte intresserad" och lägger på luren.
  Skönt med sol, men inomhus ser man då lättare dammet!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vårt nix verkar inte bita längre. Önskar dig också en fin helg!

   Radera
 4. Jag har också nixat, och dessutom svara jag inte på okända nummer om jag inte vänta på något speciellt. Också kollar jag alltid på hitta.se när ett nummer dyker upp, ifall det är någon jag vill prat med!
  Dammtussarna har en otrolig förmåga att dyka upp överallt, men jag har blivit bättre på att strunta i dom.
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blundar också i det längsta för dammet, men vårsolens strålar är obarmhärtiga

   Radera
 5. Det där med att säga att man redan har väldigt mycket pengar var en lysande idé :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ska absolut testa nästa gång!

   Radera
 6. Ja, det var nästan identiska svar hos oss idag. Vi är rörande överens, till och med vad gäller städningen. Okej då, en surdeg kunde jag inte komma på;-)

  Så märkligt! Här snöade det cirka en timme igår eftermiddag, men den la sig inte. Så det var inte vitt ute här utan bara soligt och en ynka plusgrad. Det är verkligen konstigt att vädret kan skilja sig så mycket mellan Söder och Täby...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var väldigt vad ni två svarar lika!

   Radera
  2. Lurades lite där - har lämnat Söder för Barndomslandet några dagar. Apropå surdeg, riktig alltså, så fick jag en i present en gång. Kul tyckte jag tills jag googlat hur den skulle hanteras. Slängde. Men den låg i en bra och snygg glasburk som jag har kvar.

   Radera
 7. Vilken vacker tavla som hänger där på väggen. Tack för att det finns flera som inte gillar manualer! Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar min tavla, en olja jag köpt i ett galler i gamla Stan. Manualer ska delegeras!

   Radera
 8. Här var igenkänningsfaktorn stor var gäller dina svar- Utom då kanske sista frågan och ditt svar där. Här har jag siktet mest inne på en vän som är svårt sjuk och jag hittar inte så bra ord när jag ska skriva till henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Må du finna dem. I det läget är det nog inte orden utan tanken bakom som gäller för mottagaren.

   Radera
  2. Instämmer med Emma. Det viktiga är att man hör av sig, visar att man finns. Det tror jag ger orden en underordnad betydelse.

   Radera
 9. morgonsolens strålar träffar dessvärre också de osedvanligt smutsiga fönstrena. förutom då allt damm i rummen. jag blev uppringd från Burkina Faso idag. jag svarade inte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ja, fönstren ... Tänk så lessna dina kompisar i Burkina Faso ska ha blivit när du inte svarade!!!! :-D

   Radera