söndag, mars 07, 2021

Skyltar på Söder

Man kan ju omöjligen känna till allt. Som att det numera existerar tvättinrättningar speciellt för tygskor. Snacka om att uppfinna en ny nisch att etablera sig i! För nu finns den alltså, sneakers-tvätten på Hornsgatan. Missfärgade sulor kan bli vita igen, nya snören piggar upp trötta favoritdojor. Om detta är exakt vad du längtat efter så ser du adressen på bilden! Inte nog med det, nyss upptäckte jag att det blivit en het trend att köpa sina sneakers second hand (fast kanske inte i Sverige?). 

Inte långt från sneakers
-tvätten finns glassbaren med den i mitt tycke smått geniala och väldigt snygga stiliserade glasstruten, med två kulor. Det kan kanske tyckas lite snålt med bara två, men är naturligtvis ett klokt val ... För visst börjar väl glassuget göra sig märkbart nu när marssolen strålar och temperaturen stiger?

Sug efter glass är definitivt en vårkänsla, och även om dagarna blivit lite kyligare i ett bakslag ska vi väl inte behöva bry oss om det särskilt länge!? Farbror Frost är inte välkommen tillbaka!

Går en kort bit till och kommer fram till blomsterhandeln Kaprifol. Där får man en synnerligen vänlig och klart originell hälsning via kassaapparaten, samtidigt som man kan njuta av åsynen av och doften från luktärt. Den vänligheten kunde jag ju behöva, eftersom presentkortet jag hittat och nu tänkte använda hade gått ut för två år sedan ...
Fler söndagsskyltar hittar du via BP:s blogg, precis som vanligt. 

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Jo, solen skiner, men blåsten är så iskall att glass idag är inte att tänka. Snarare sugen på varm choklad =) Skotvätt var något helt nytt. Ha en bra eftermiddag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja trist söndagsväder, nu när man har siktet helt inställt på något mer vårliknande!

   Radera
 2. Alltså skotvätt! Jo, nu har man hört det mesta. Jag läste för ett tag sen att man ska tvätta skorna i diskmaskinen istället för tvättmaskinen. Det är kanske det dom gör?
  Hoppas du unnade dig ett blomster trots det utgådda presentkortet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste medge att jag väldigt sällan tvättar skor ... men visst borde det väl gå lika bra i disk- som i tvättmaskin?

   Radera
 3. Helt nytt för mig med skotvätt för sneakers. Jag brukar köra mina i tvättmaskinen. Säkert fungerar det också i en diskmaskin. Men det har vi ingen. Maken tar det här hemma.
  Visst är det snart glasstid. Men just idag var jag nog mer frusen en en glass.
  Trevligt med denna blomsterhandel med ett fint och uppmuntrande budskap. Men du fick ju doftat på luktärterna. Köpte du kanske med några hem...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vetå du i alla fall vart du ska gå om du mot förmodan vill lämna några till tvätt! Köpte inga luktärter - en blomma jag hade i min brudbukett faktiskt!

   Radera
 4. Nu har jag lärt mig nåt nytt igen - sneakerstvätt. Perfekt ju och vid det här laget nästan en "nödvändighet" med tanke på alla Skechers varianter som finns på marknaden.
  Skulle absolut tänka mig att köpa sneakers second hand, men då ska de har tvättats först;-)

  Glasstruten är enkel och snygg - inga krusiduller där.

  Å budskapet på kassaapparaten i blomsterbutiken - jo tack! Bra och fyndig!

  En toppen Skyltsöndag! Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sneakers second hand - nej jag hoppar över!
   Nån tvätt blir det nog inte heller. Föredrar att gynna blomsteraffären och glasstället!

   Radera
 5. Tänk vad man får lära sig i Blogglandia! Sneakerstvätt, hade ingen aning!
  Kallt, ja! Solen har visat sig i flera dagar men det är ju minus på morgnarna.
  Snygg skyltning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä visst kom det som en liten överraskning!
   Hoppas på varmare dagar, snart.

   Radera
 6. Nämen nu tror jag! Vilken genialisk idé med texten på kassa-apparaten! Visa mig den kunden som inte ler när hen läser det! Jag läste nyligen att ordet sneaker kom sig just av det att man ljudlöst kunde tassa omkring i dem utan att bli upptäckt..
  Glasskylten gillas mer än glass, brukar bli kanske två per sommar, gärna då mjukglass. Vilken fin kompott av skyltar du bjöd på

  SvaraRadera
 7. har köpt begagnade skor

  SvaraRadera