måndag, mars 29, 2021

Ordning och reda i tv-soffan

Möjligen är vi ensamma om fenomenet. Möjligen har vi sämre minne än andra. Möjligen klickar vi runt onödigt ofta och onödigt planlöst. Men faktum kvarstår: vi har svårt att komma ihåg vilka tv-serier vi faktiskt redan tittar på, hur många avsnitt vi i så fall sett och från vilken källa man hämtar programmet i fråga. Lägg därtill att man ideligen får nya tips om saker som man "måste" se. Utbudet är ju enormt!

Nu ska det bli ändring på denna osäkerhet. För nu har jag skapat vår tv-dagbok. Med separata flikar för SVT, TV4, SVT Play, Netflix och HBO. Avsikten är att vi ska slänga in en kråka varje gång vi tittar på något. Tillkommer fler strömningstjänster (vilket jag knappast tror blir aktuellt för vår del) finns utrymme för fler flikar.

Håll med om att anteckningsboken jag valt för ändamålet är så gott som skräddarsydd! Jag vet inte vad det beror på, men jag får gång på gång fina anteckningsböcker i present, de flesta har fortfarande alla sidor tomma. Men inte denna, inte nu längre. Clark Gable och Vivien Leigh får jobba lite mer, fortsätta kyssas, även om de inte haft helledigt sedan 1939 när "Borta med vinden" hade premiär. Det är därifrån omslagsbilden hämtats.

Återstår bara att se om jag lyckas hålla liv i detta "bokföringssystem" så att det blir lite ordning och reda i tv-soffan framöver! Vi har i alla fall sett hela "Atlantic Crossing" och "Tunna blå linjen" (båda på SVT), det är jag helt säker på! Båda var dessutom riktigt bra.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. jo, jag minns... sätter mig inte i tv-soffan utan att kolla först i Göteborgs-Posten, och svt visar grönt om man sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du ju ditt på det torra i tv-soffan.

   Radera
 2. Bra idé, jag skriver upp de program jag gärna vill se för att ha att ta till när linjära programmet inte är intressant (allt som oftast). Flikar har jag inga, bara namn på serier o program huller om buller, men försöker skriva in vilka avsnitt jag sett. Mina anteckningar är dessvärre lika råddiga som min hjärna. Finns nog ingen hjälp att få, hela skrivbordet är fullt av minneslappar! Snygg jobbat, det är ju inte klokt vilket utbud vi numera har, och så skönt det är att slippa passa tider på program man vill se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Play-tjänsterna är fantastiska, och du har helt rätt om tablå-tv: ibland är det helt omöjligt att förstå hur planerarna tänker. Men i själva verket har de nog gett upp och låter Play ta över allt mer.

   Radera
 3. Smart! Det har jag aldrig tänkt på. Nu har vi varken HBO eller Netflix, men idén är strålande om man har följt/följer många serier. Å anteckningsboken är verkligen perfekt för ändamålet:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återstår nu bara att se hur länge det håller, mitt kom-i-håg-system. Men jag skriver in en massa tips man får, inte minst i dagstidningarna - Svenskan har en helsida varje söndag.

   Radera
 4. Det låter som en mycket bra idé! Jag ser inga serier så inget för mig, borde inte ens kommentera då ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj inte en endaste liten serie!!! Har du aldrig gjort det, inte ens "Hem till gården" och såna långkörare som älskats i decennier?

   Radera
 5. Absolut ett bra tips. För vår del följer vi så få serier att det fungerat att ha dem aktuelle ändå. "Atlantic Crossing " såg vi och även om Tunna Blå linjen". Båda bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo håller man sig till det SvT sänder i tablå-tv blir det inte så mycket att hålla reda på - men allt fler pärlor dyker upp bara som Play.

   Radera