torsdag, mars 11, 2021

Helgfråga i busväder

Finns det någon bok du ser extra mycket framemot? 
Det är Mia i bokhörnan som undrar. Och jag antar att hon menar någon ny, i vårutgivningen. Där blir mitt svar nej. Dels för att jag har dålig koll på vad som är att vänta, dels för att jag (det vet ni ju sen länge) ändå har så otroligt mycket oläst. En bok jag skulle se mycket fram emot om jag vågade tro på den vore min egen nästa, men ingenting tyder på att den är på g. Tyvärr.

Denna vårtorsdag är det lätt att få en släng av pessimism. Det räcker att kasta ett öga genom fönstret: snön ryker på alla ledder, det blåser så det knakar i träden. Halt väglag, nästan inga kläder som står emot. Sammanfattningsvis: USCH. Rena rama busvädret! 

Lite usch-känsla har
jag också inför Mello. Mia vill med sin bonusfråga sondera intresset bland sina medbloggare: Brukar ni se på Melodifestivalen? Något vinnartipsFrån mig blir det ett dubbelt nej. 
För utdraget, för mycket strålkastartävling (ja, så pass mycket har jag ändå sett de senaste åren) och sällan artister som jag fångas av. Kan hända missar jag ett och annat guldkorn, men då dyker det nog upp ändå, i andra sammanhang. Inget barn i Mello-ålder har jag heller i min närhet, för jag har förstått att i den situationen kan man bli "tvungen" att titta ... men det blir ju hur som helst flera miljoner i publiken, så jag blir inte saknad!

Copyright Klimakteriehäxan

20 kommentarer:

 1. för några (ganska många)år sedan satt jag med barnen och såg Melodifestivalen och åt chips. nu försöker jag hänga med hjälpligt så att jag ska kunna svara för mig när barnbarnen för saken på tal. annars inget jag njuter av

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä för min del upphörde njutningen för väldigt länge sen ...

   Radera
 2. Du borde kika in hos Annette. Hon har järnkoll på alla nya böcker som kommer ut under våren.
  Melodifestivalen - ja, har väl hört "snabbspolningen" som jag brukar göra med Mellon och ESCn. Kände bara igen ett enda namn - Charlotte Perrelli som varit med många gånger har jag förstått.

  Å ditt barnbarn är inte bara för ung, han är ju kille också. Å de flesta killar som är straight lyssnar inte på Mellon, så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag vet inte om jag villhöver järnkoll på nyutgivningen? Blir väl bara frestad att skaffa fler ... Snabbspolningen har jag sett något år, det har räckt bra. Barnbarnet mitt har inte visat några tendenser som antyder framtida musiksmak. Däremot har han i dag gett farmor en puss, den allra första! Lycka!

   Radera
 3. Ja, nog har det snöat idag. Tung blötsnö.

  SvaraRadera
 4. Jag har alltid barn i "melloåldern" runt mig Så idag på jobbet(fritids) gjorde vi popcorn till barnen och så fick de rösta. De hade dagen innan pysslat en egen popcorn bägare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ok med Mello som barnprogram så länge ungarna gillar det. Jag gillar i alla fall pop corn.

   Radera
 5. Melodifestivalen slutade vi se när de drog ut på det. Någon måtta liksom. Däremot tycker jag fortfarande att det är kul med Eurovision.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar kolla snabbgenomdraget i stora finalen, det känns som att det räcker!

   Radera
 6. Ja, det har varit ett bedrövligt väder idag.

  SvaraRadera
 7. Här är det vi vuxna som tittar. Tror det sitter i att vi var i "rätt" ålder när det var så att alla tittade. Ja, nästan alla i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För min del är jag tacksam över att det finns alternativ. Det fanns det ju inte förr (då tittade förstås jag också).

   Radera
 8. Melodifestivalen var kul när det var en kväll om året. Tio artister som sjöng på svenska med en levande orkester som ackompanjerade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Urversionen! Jo då tittade vi allihop, kunde låtarna, "kände" artisterna. Sen kom Christer Björkman ... (fast det är förstås inte bara han som bestämmer).

   Radera
 9. Tycker att Mello är för långdraget nuförtiden med massa program.

  SvaraRadera
 10. Tänker på Melodifestivalen (fattar fortfarande inte varför det numera kallas "mello") som något för småbarnsfamiljer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har väl blivit det med åren? Dagisbarn har sina preferenser även när det gäller musik ...

   Radera