lördag, mars 20, 2021

En litten låt ôm vårn

I förmiddags passerades det kritiska klockslaget. Prick 10:37 var det vårdagjämning i Sverige. Vi är definitivt på väg mot ljusare tider, och tack och lov för det! För nu blir dagen bit för bit längre än natten. 

Inget kan väl denna dag passa bättre än en skvätt Gustaf Fröding, i kombination med Sven-Ingvars?! Fröding är, brukar jag säga, en av ytterst få poeter som jag uppskattar, och Sven-Ingvars råkar jag ju också gilla ...

I Frödings vårhyllning "En litten låt ôm vårn" kvillrar det av livsglädje. Sven-Olof Petersson, en av medlemmarna i Sven-Ingvars, tonsatte dikten och låten finns med på LP:n "I Frödingland" som släpptes precis för femtio år sedan. Lyssna och bli vårglad du också! Och jo då, du förstår värmländskan. Jag för min del kan dessutom dikten utantill.

Du undrar om jag köpte och har kvar skivan? Ja vad var det nu ungarna brukade svara på onödiga frågor ... jo: Sover Dolly Parton på rygg eller? alternativt: Har påven en skojig mössa?

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Fröding har jag tyckt om sedan jag för förts gången på riktigt mötte honom i gymnasiet, 1966-Och han är kvar. Känns om en livslång bekantskap. Har flera av hans diktböcker och både skivor av Mando Diao och Sven Ingvars. Och jag kan dikten nästan utantill....Har lyssnat. och blev glad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten vårlig trudelutt sitter som en smäck ibland!

   Radera
 2. :-) Är lite utanför här igen, men det gör inget. Du är ju glad, då är jag det också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste erkänna att jag nog gett upp hoppet om att värva dig till Sven-Ingvars fanclub ... men du ser, Ditte tyckte också det piggade upp!

   Radera