måndag, mars 08, 2021

Ge oss leendet tillbaka!

Dags igen för en krönika på News 55, sajten som riktar sig till en publik som är 55+. Texten ligger öppen för alla inledningvis. liksom en hel del av det material sajten erbjuder. Senare blir den låst och då bara tillgänglig för prenumeranter. En nyhet är att man nu också lagt till en ljudfil där en visserligen mekanisk men ändå röst läster texten för den som inte kan eller vill själv. Här får du hur som helst ett litet smakprov:

Låt mig vara tydlig på direkten: detta handlar inte om munskyddens eventuella effektivitet i kampen mot coronaviruset i alla dess varianter. De lärde lär fortsätta tvista om det, medan de lämnar somliga mindre övertygade än andra, så kommer det nog också fortsätta. /.../ 

Det här handlar enbart om de negativa effekter munskydden har på mig och min omgivning. För allt avståndstagande till trots: hittills har man kunnat identifiera mötande bekanta på den dagliga promenaden, vi har utbytt en vänlig hälsning, skickat iväg ett leende på en och en halv eller rent av två meters håll. /.../ 

Nu möter jag folk som jag känner men inte känner igen, eftersom halva ansiktet är täckt. Saknar de leenden jag ändå tror finns där bakom det veckade papperspartiet. /.../  

Att gå miste om alla dessa leenden som faktiskt skänker viss livsglädje är en förlust vi verkligen inte behöver i denna kontaktlösa tid. /forts 

Hela texten har du vägen till här. Bara ett klick bort!

Copyright Klimakteriehäxan

PS Här finns en bra guide till hur man använder munskydd på ett korrekt sätt! Tar bara en minut!

16 kommentarer:

 1. Det är ju väldigt opersonligt med munskydd, det går inte att komma ifrån. Men de få ggr jag besöker apoteket så tar jag på det, likaså hos sjukgymnasten. Annars icke, då ehandlar jag hellre och Instabox är toppen.
  Men klart vi vill ha leenden! utan att bli sjuka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har just handlat mat. Var nästan ensam om munskydd i butiken ...

   Radera
 2. Jag är glad när jag ser att folk använder munskydd, även om det är lite trist. Men trösta dig med att dom flesta i storstäderna ser sura ut och att dom sällan vågar att le mot en okänd.
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä men inte är det väl så illa? jag tycker folk ler rätt vänligt om blickar möts! Munskydd i trängsel, absolut. Fast jag tror mest på att stanna hemma ... och så ta en stund utomhus emellanåt.

   Radera
 3. dessa munskydd... de nya fimparna på gatorna överallt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hel sant om nedskräpningen, folk slänger. Obegripligt hur man kan göra det.

   Radera
 4. och polisen har problem att identifiera brottslingar som anammat munskydd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske har nån redan försökt sig på ett litet bankrån?

   Radera
 5. Skrattade gott när jag läste din artikel, och håller med dig helt och hållet. Träffade en människa häromdagen som jag hälsade på, varvid hon svarade: Jag vet inte vem du är, så jag hälsar inte tillbaks!
  🤣 Så kan man också säga/göra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul svar faktiskt, i all sin absurditet!

   Radera
 6. Instämmer i dina tankar och har läst hela texten. Och är man ute och promenerar och har avstånd har jag inte heller munskydd. Kan ju se att det varierar en hel del.
  Ett leende är värt mycket. Både att få och ge.

  SvaraRadera
 7. Ytterligare en sådär klockren Klimakteriehäxan-krönika. Är nog benägen att hålla med dig. Jag saknar också leende ansikten. Det är inte samma sak med bara ögonen.
  Kan dock konstatera att jag på senare tid får många leenden från barn i 6-6 årsåldern. Undrar varför...
  Storpack med munskydd har jag inte ens sett här. Jag tvättar mina så kallade engångsmunskydd (5 st för 42 kr). Men man kan ju inte tvätta dom hur ofta som helst.
  Det som mest stör mig att jag tycker de är ohygieniska, de luktar unken. Men jag har inga problem med imma. Sätt på dig skyddet först och "knip till" vid näsan. Sätt sedan glasögonen ovanpå. Alternativt köp den här varianten - billigare i längden och folk hoppar undan, jag lovar;-)
  https://shopee.com.my/%E3%80%90Ready-Stock%E3%80%91Inspired-by-BLOCC-full-face-shield-full-face-mask-large-mirror-protective-mask-acrylic-full-face-mask-sunglasses-eye-protection-i.262626513.3656809607

  Jag köpte min "mask" hos Amazon, men har den sällan på mig, då folk hoppar undan. Kanske det man skulle vilja om man nu tror på munskyddets effekt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du gillar, det blir jag glad av!
   Har en kompis som köpt en sån mask. Det ekar när hon pratar ... å inte kan den ju absorbera nåt heller!

   Radera
 8. Jag tänker inte så mycket på munskyddet längre, besväras inte så fasligt av det när jag handlar. Jobbigare när man måste prata och göra sig förstådd.

  Det är viktigt att fortsätra sitt minspel och le, det syns i ögonen och hörs på rösten.

  Det värsta med munskydden måste ändå vara för dem som är hörselskadade och där läppläsningen är så viktig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja för hörselskadade, hemskt! Men det är också lite sorgligt att folk kastar dem på marken. Och tar dem av och på ideligen.

   Radera