måndag, mars 15, 2021

Rena skönhetsknepet!

Att åldras i skönhet är väl något som många drömmer om, även vi som inte har varit påfallande och ögonbedövande skitsnygga ens i starten ... Men chansen finns, det tycker jag att mina snabbköpstulpaner bevisar. 

Köpte dem för en vecka sedan, den internationella kvinnodagen till ära, och se! Fortfarande fina, utan konkret anledning. Tjugo stycken för 75 kronor. Det kostar betydligt mer om man går till skönhetsavdelningen på närmaste varuhus och ber dem tipsa om knepen för att åldras vackert ... och frågan är om inte blommor är bättre, åtminstone för humöret? Är man glad ser man ju trevligare ut alldeles automatiskt! Tulpaner är med andra ord rena skönhetsknepet!

På Facebook ser jag ett födelsedagsbarn som kommenterar faktum. Hennes tankar är sympatiska, så jag citerar dem: "Ett par åldersnojjor har susat förbi genom åren men det har, med facit i hand, nästan alltid handlat mest om platsen jag befunnit mig på och hur livet sett ut just precis då. Det är ju ändå så att trots att rumpan kanske halkat ner lite eller att jag invändigt känner mig som något annat än vad omvärlden gör, så tänker jag benämna mig själv ålderslös. Skönt. Bedömningar och fördomar får leva hos andra. För mig känns allt möjligt, så länge som jag får vara med!".
Hoppas hon fick en bukett tulpaner på födelsedagen!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Vad roligt att tulpanerna fortfarande är så fina. De har verkligen åldrats med stor värdighet.
  Färska snittblommor köper jag varje vecka och blir också glad av dem.
  Gillade det du hade med från "Facebook". Piggade upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lägger ut mycket pengar på snittblommor men har kommit fram till att det är värt det.

   Radera
 2. Ja tulpaner kan åldras vackert och vi får väl försöka vi också. Fin bukett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gör så gott vi kan eller hur ... :-D

   Radera
 3. tulpaner är vackra i alla stadier... som jag

  SvaraRadera
 4. Läckra tulpaner i fina färger! Tulpaner och jag är ju aldrig överens, så jag kan inte riktigt hålla med dig här. Men man kan ju skämma bort sig själv på så många olika sätt så att man är glad när man ser sig själv i spegeln. Det har jag gjort idag;-)

  Födelsedagsbarnets inlägg är mycket bra. Håller med:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldans överens med dessa bleka skönheter.
   Kan bara gratulera dig som blir glad när du ser dig i spegeln, det gör inte jag särskilt ofta, kan jag säga ... jo tittar, för det blir man ju tvungen, men jätteglad? näej.

   Radera