söndag, mars 14, 2021

Vårskyltning i positiv anda och bokrea dag 20


 
Det Stora Varuhuset på Hamngatan i Stockholm hälsar potentiella kunder välkomna och påstår att de kan erbjuda vår. Ja, man skulle inte ha något emot att gå in en sväng om det verkligen vore sant! Jag påminns om den gamla vitsen ur Blandaren: Vi har vår i luften, var har ni er?

Denna skyltsöndag går jag alltså på den positiva linjen. Min andra skylt är målad direkt på ett fönster, med en komplimang som får förmodas vara ämnad endast för spansktalande kvinnor: Så vacker du är! Bara att tacka och ta emot (vilken himla tur att jag förstår språket och kan ta åt mig!)


Min tredje skylt andas också framtidstro, i SL:s tappning. Visst, vi vill så gärna tro! Det kan rent av vara läge med en repris av en verklig favoritskylt i mitt arkiv ... scrolla ner, var så god!Och så kom den då,
dagen jag väntat på: i går erbjöds halva reapriset på bokrean! Vilket ledde till att jag fick två inbundna böcker för 79 kronor tillsammans. En deckare, "Tiggarens hand" av Olle Lönnaeus, som jag tycker får för lite uppmärksamhet, och en faktabok om Astrid Lindgren som mäktig chefsperson. Kjell Bohlund har skrivit "Den okända Astrid Lindgren" och jag tänker att jag ska få en ännu bredare inblick i hennes liv efter krigsdagböckerna som var så imponerande.

Jag hade förstås lust att köpa fler böcker till dessa härliga fyndpriser, men eftersom jag var ute på promenad hejdade jag mig trots allt. För ni vet hur det är: inbundna böcker väger mycket mer än pocketböcker, och då hjälper det inte alltid att priset på den med hårda pärmar faktiskt ligger långt under pocketpriset.

Fler skyltar hittar du som vanligt om du tar vägen via BP. Vi är ett gäng som envist plåtar skyltar, dumma, snygga, roliga eller smarta, och vi finns samlade här.

Copyright Klimakteriehäxan

15 kommentarer:

 1. Tack för trevlig och positiv vårskyltning! Klart uppiggande! Och visst kommer allt att bli bra. Frågan är bara när? Och tills dess får vi väl ha det ganska bra.
  Och bra fynd gjorde du på bokrean. Tack för tipset om denna bok om okända Astrid Lindgren.
  Ska ta mig en titt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan säkert gräva fram nåt guldkorn. Jag var i Ringen, ganska utplockat tyckte jag det verkade. Men man behöver ju bara gå till Skrapan för att hitta nästa!

   Radera
 2. Det gläder mig att du återigen har trillat ditt. Alltså jag menar bokrean såklart. Ganska återhållsam var du också, men jag gissar att rean fortgår även nästa vecka så då har du minst en chans till att fynda;-)
  Vårskyltningen hos NK är visserligen liten, men den syns och piggar upp. Den får godkänd.
  "Så vacker du är" finns lite överallt just nu, men det är premiär för mig med en spansk version. Rätt kul egentligen, då det lever många peruaner, chilenare och spanjorer här i Stockholm.
  Bra att din gamla trotjänare fick vara med igen. Har saknat den;-)

  Tusen tack för att du länkar och skyltar varje söndag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag inte skulle ha gått hem hade det bergsäkert blivit fler böcker, men jag iddes inte bära mer ... Det blev ju i alla fall en extra söndagsskylt.

   Radera
 3. Boken om Astrid låter verkligen spännande. Snyggt skyltat och visst är vägen tillbaka framåt =) Ha en bra ny vecka imorgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas att den är intressant - AL spelade en viktig roll i svensk barnboksutgivning och funkade också som bollplank till yngre kollegor.

   Radera
 4. Gillar Qué guapa estás, snygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt nog hade jag ju en snarlik förra söndan, fast då på svenska och i en kassaapparat!

   Radera
 5. Bra skyltat hos dig! Kan inte låta bli att le åt Blandaren svårslagen. Likaså favoriten i repris håller sig bra. Den okända Astrid kommer jag att läsa frågan är bara när.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar!
   Astrid är på nåt märkligt vis alltid intressant!

   Radera
 6. Härlig skyltning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vår, vår, vår ... snart väl?

   Radera
 7. Så härligt och positivt skyltat! :-)
  Jag förstod också det där spanska budskapet och passade på att ta åt mig jag med ;-)

  SvaraRadera
 8. Skyltar med en air av storstad finner jag hos dig. Det berömda varuhuset ligger i den byggnad där jag jobbade under några år på 80-talet. Sen flyttade jag över Norrmalmstorg till bankpalatset, det berömda...
  Jag hade passerat den spansktalande texten utan att begripa ett ord, synd!
  Alla trösterika ord! Det är knappt de tröstar längre...så trist med vaccinationerna som gått i stå. Tappar både modet och humöret mellan varven. Men tack ändå...kanske kan jag ta fram snuttefilten.

  SvaraRadera
 9. Härligt inlägg!
  Alltså, bokrea till halva priset!! En jättefarlig plats att besöka. ;-)

  SvaraRadera