söndag, mars 28, 2021

En obarmhärtig skylt (och några andra)

Detta obarmhärtiga meddelande dyker plötsligt upp på min laptop-skärm. Kan inte minnas att jag sett det förr. Har det funnits där så har jag väl blundat. Nu känns det som om jag fått en skylt inhamrad i pannan: här inne är det tomt! Återstår alltså att börja skriva något som är "fabulous", det vill säga helt fantastiskt. Lättare sagt än gjort, det är vi många som kan intyga!

Men tomhet skulle också råda i mitt skyltlager denna Skyltsöndag om inte SL funnes. Två nya uppmaningar: den om öppna framdörrar på bussarna, och så påbudet om munskydd i kollektivtrafiken. Det senare en regel som verkligen många struntar i, vilket jag faktiskt tycker är konstigt (även om jag inte är övertygad om deras effektivitet lyder jag ju när FHM "rekommenderar").

Påsken är förvisso en godishelg av rang. Semlornas tid är väl slut men kanske är det dags för tårta? Det vill man i alla fall påstå med reklamskylt från en stor matkedja. Om en vecka är vi
mitt i påskhelgen, med eller utan tårta.

När jag såg den här skylten i Gamla Stan tänkte jag att det var Ödets mening att jag skulle
tipsa mina bloggläsare om dokumentären om Michelle Obama som jag såg härom kvällen.
Bra tyckte jag! Hon är verkligen något extra den damen. 
Filmen, tre kvart lång, finns här på SVT Play.

Och ni vet ju vad som gäller: den som är road av skyltar, av vad slag det vara må, kan hitta dem via BP:s blogg Konst eller konstigt. Projekt Skyltsöndag lever!

Copyright Klimakteriehäxan 

20 kommentarer:

 1. Jag älskar skyltsöndag men upptäckte också att jag saknade skyltar! Ovanligt! Men jag rotade och hittade faktiskt några påtänkta bakåt i tiden.
  Jag var aldrig i närheten av skyltar i Värmland och här har det varit dåligt väder, så jag ville inte ut och jaga.
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt trist söndagsväder vi fick denna sommartidens första dag. Får försöka boka tvättstugan!

   Radera
  2. sommartid, gråter... vill ha normaltid som på 1980-talet, detta idiotiska påfund som inte gillas ens av kossor!

   Radera
  3. Men visst är det sista gången vi byter tid? Jag har iofs aldrig haft nåt problem med det. PS jag hade tur, tvättstugan var ledig ...

   Radera
 2. det är ett omen, sätt igång och skriv!

  SvaraRadera
 3. Ja, att få till det där fantastiska kan ju verkligen variera. Sedan är det ju en öppen fråga vad som menas med "fantastiskt". Antar att även det, liksom mycket annat, ligger i betraktarens ögon.
  Vad gäller munskydd så använder jag dem på bussar och ev. tunnelbana men då de vita kraftigare FFP2, engångs ,men de ger även mig ett ok skydd.
  Men bäst är ju avstånd.
  Läcker tårtbild!
  Såg filmen om Michelle Obama och tyckte också den var bra. Skylten passade ju bra till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fabulous ... jo, det finns olika mått, förvisso!
   Tittade dock aldrig in i First Lady-butiken.

   Radera
 4. Mmm påsktårta =) Kanske ska baka en i veckan som kommer. Din väninnas katt kanske har gått på Marsturné? 14 dagar.... än kan katten komma hem. Det finns katter som är borta länge, jag har varit med om det. Så än finns det hopp =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej lilla Sigrid (som synts här på bloggen också) är ointresserad av sexliv och normalt väldigt hemkär.
   Påsktårta - tja, man kan i a f fundera på saken!

   Radera
 5. Hahaha! Din första skylt har jag aldrig sett, men du som författare kan kanske tala om för mig hur man kan skriva nåt som är "fabulous";-)

  Tänkte häromdagen att det knappt är någon längre med munskydd. Nya skyltar i Täby Centrum säger att man ska bära munskydd, väldigt få som gör det. Det gäller bussarna också.
  Påsktårtor - kan man inte komma på något mera fyndigt än en vanlig, trist prinsesstårta, där man bra bytt färg på marsipanen. Suck säger jag bara.
  Har faktiskt sett en trailer av dokumentären md Michelle Obama. Tycker hon är inte bara bright och vacker utan riktigt, riktigt sympatisk också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack tänk om jag visste --- då skulle jag ...
   Det är märkvärdigt många som struntar i munskydd.
   Det skulle Mrs Obama aldrig göra i vår situation, Det är hon för smart för. Synd att hon inte vill bli politiker "på riktigt". Se filmen!

   Radera
 6. Satt och undrade vad som skulle ställas fram på påskbordet. En tårta vore kanske inte helt fel.

  SvaraRadera
 7. Snyggt skyltat ... det fixade sig trots att vädret inte var på din sida. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra sak är det med dåligt väder: det kan ju bara bli bättre!

   Radera
 8. Snyggt skyltat!
  Här blir det böter om man inte har munskydd, det funkar bättre än rekommendationer.
  Tack för tipset om dokumentären, den ska jag kolla upp :-)

  Ha en fin start på påskveckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tänker att man kanske borde ha nåt straff att ta till. För bättre effekt. Fast helst undviker jag ju buss o t-bana. Ha en fin vecka du också!

   Radera
 9. Hej, jag har Michelles bok på min läslista, tyvärr ganska långt ner. Men om man ser filmen kanske man kan hoppa över boken? Så man börjar öppna framdörrarna i bussarna? Har jag inte hört något om här. Jag har inte åkt buss på snart ett år. Munskydd har jag börjat använda där man uppmanas till det, dock inte i affären för där använder inte personalen heller dem. Men mycket sprit går det åt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte läst MIchelle-boken så jag kan inte jämföra med dokumentären. Jo då, nu går man på fram på bussen, och betalar för sig. Har ju inte blivit så värst många resor det senaste året, och de flesta har varit gratis! Jag har munskydd i matbutiken, lite märkligt att inte personalen har det.

   Radera