onsdag, mars 17, 2021

Det skulle bli min framtids musik ...

Påminns av Hannele än en gång om att i dag är Saint Patrick´s Day (på iriska Lá Fhéile Pádraig), Irlands nationaldag. Den där Patrick är önationens skyddshelgon och alltihop brukar firas med fester och glada parader, även om man får anta att det är glesare i (de av tradition grönklädda) leden i år.

När det är fest på irländska spelar man ofta concertina. Det lilla dragspelsbesläktade instrumentet blev jag en gång upp över öronen förälskad i och jag såg framför mig hur min framtids musikväg låg utstakad, i samklang med irländsk tradition. Så blev det inte. Men om du har några minuter över kan du högtidlighålla den 17 mars med att läsa om det här.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. dragspel har varit makens dröm ett antal år... han har köpt en på loppis, någon kompis gett lite lektioner... men han är just nu nöjd med alla sina olika saxofoner: sopran, allt, tenor, baryton... hans leksaker, synd bara att orkester inte funkat detta år....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får inse: han är betydligt mer framgångrik i musikbranschen än jag ... det är även min man, han har dragspel och en massa annat.

   Radera
  2. (han började som 37-åring, tränat nästan varje dag)

   Radera
  3. Vill man bli bra på nåt krävs träning, så är det bara.

   Radera
 2. Vilket roligt och varmt inlägg du länkat till. Love it. Kan inte påstå att jag gillar hur concertinan låter - ett mellanting mellan dragspel och backpipe, men jag gillar "utseendet" och att instrumentet är så litet. Alltid en fördel.
  Sedan förekommer ju concertinan i irländsk folkmusik, och även om jag inte gillar folkmusik, så är det nåt visst med just irländska danser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du läste! Jag skrev ofta lite längre bitar förr, men kanske har min ambitionsnivå sjunkit lite. Min tanke är/var ju att det skulle "finnas något att läsa" för den som besvärade sig med att klicka sig till min blogg. Bloggläsandet har definitivt minskat och jag gör som så många andra, hoppar på nån "stafett". Fast jag försöker ändå få till något som liknar läsvärd text, med varierande framgång förvisso.

   Radera