måndag, mars 01, 2021

Klädd med snille och smak

Sugen på att förnya garderoben? Helt med på att återvinning är ett bra sätt att shoppa miljövänligt? Vill du dessutom vara med och stimulera kvinnor som är föregångsfigurer bl a som skribenter, konstnärer eller i teaterns värld? Då är kanske den här auktionen på Tradera något för dig.

Det är förra ständiga sekreteraren i Svenska Akademien Sara Danius som valt och använt plaggen som nu bjuds ut, second hand. Pengarna som kommer in går till hennes minnesfond, och det ser ut att kunna bli en rejäl hacka. Blusen på bilden, i design av Camilla Thulin med kvinnomärken i rött på svart botten, är uppe i 22 500 kronor hittills och verkar vara det hetaste objektet. Totalsumman man hittills fått ihop är 325 896 kr, och budgivningen pågår ytterligare en vecka! 

Över hundra olika klädesplagg, skor och väskor auktioneras ut. Många svenska designers är representerade, vilket väl är betecknande för denna kvinna som hade både snille och smak. Anna Holtblad och Camilla Thulin verkar ha varit två favoriter, men här finns också andra, som Carin Rodebjer och Marimekko, och flera internationella designermärken. 

Sara Danius hade storlek 40 i skor och 38 eller 40 i kläder. vilket kan vara praktiskt att veta om man är spekulant ... Men en svart skinnväska från Prada är förstås "one-size-fits-all". Originellaste föremålet är i mitt tycke en flaska Miss Dior Eau de parfum med mindre än hälften av innehållet kvar! Hela sjuttio bud har lagts på den.

Copyright Klimakteriehäxan

Foto från Tradera

7 kommentarer:

 1. Jag har alltid gillat Sara Danius men tror inte att jag riktigt skulle bära upp kläderna. Kanske skorna och väskan.
  Passerade idag hennes grav på Katarina Kyrkogård och även den hade hennes personlighet och smak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte mina kläder heller, det är snabbt konstaterat! Varken storlek eller prisklass.

   Radera
 2. kul att pengarna går till bra ändamål

  SvaraRadera
  Svar
  1. tant Hannele på Hisingen7:50 em

   skulle nog kunna klämma in fötterna och tuttarna i något...

   Radera
  2. Ändamålet är jättebra! Hennes skor är troligen för stora, och när vi kommer till tuttavdelningen har jag rätt stora behov. Något plagg fanns i stl 42 tror jag, men det räcker sällan upptill för mig.

   Radera
 3. Båda storlekarna passar men knappast priserna. Väldigt fin grej och tack alla som lägger bud. Har du observerat slutdatumet? 8 mars. Lite finurligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helt rätt: kvinnodagen. Det hade nog SD gillat.

   Radera