torsdag, juli 02, 2020

Lycka i en skål!

Har ni någon gång undrat hur lycka ser ut? Om den går att föreviga på bild?
Här har ni svaret.

En skål i mitt kök fylld av färska svenska jordgubbar, till det oerhört sympatiska priset av fyra liter för en hundring. Det fick jag en liter för ganska nyligen, och de var inte lika goda som de här! Ett enda bär har jag fått kasta, helt begripligt lite trött efter en resa ända från Mörbylånga på Öland till Södermalm, Stockholm.

Nu återstår bara att mumsa i sig hela härligheten. Det ska bli ett nöje. Och en sorts odiskutabel lycka. Lyckans färg är röd, inte bara i en del romantiska historier utan även på sommarens matbord. Då passar det extra bra med den fina skålen från Nybro glasbruk, mitt i det småländska design/glasriket! Den är som gjort för de här bären!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Jag kan stå länge och bara dra in doften från jordgubbar! Lyckokänslan sprider sig fort från näsan och till resten av kroppen. Vet du om att jordgubbar egentligen inte smakar så jättemycket utan att det mesta är doften. I alla fall har jag läst det någon gång och jag tycker det stämmer.

  Mörbylånga har jag varit i många gånger, farmor hade sommarställe inte så långt ifrån. Och mormors sommarställe, det mamma och pappa nu har, ligger nära Nybro.

  Så vilket härligt inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan det stämma? Jag har uselt luktsinne, sedan många år. Men älskar de här bären: färgen, doften, smaken, saftigheten ... Kul att jag kunde bjuda dig på lite "barndomsminnen"!

   Radera
 2. våra kommer också från Öland, jag är beroende, året om

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gång jordgubboman, alltid jordgubboman. Jag köper dem också året runt, fast mer sällan på vintern.

   Radera
 3. Jag är inte jordgubboman, men tycker att det är gott de gånger jag äter. Köpte 2 liter förra veckan och smäckte i oss det på två dar, sen är i alla fall jag jordgubbsmätt för lång tid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag kan äta varje dag, åtminstone nu när de svenska är i högsäsong!

   Radera
 4. Ja, det där är lycka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och lyckan blir inte mindre av att de inte längre är rekorddyra!

   Radera