måndag, juli 06, 2020

Fel packning

Befinner mig i Barndomslandet.
Har medfört solfjäder, shorts, baddräkt och solskyddsmedel samt mörka glasögon och sandaler. Senast vi var här behövdes alltihop.
Fast nu regnar det, tätt och strilande.

Alldeles säkert är det bra: brandrisken minskar, grundvattnet fylls på, törstig växtlighet får sitt lystmäte. Gräsmattan är nästan grön.
Och jag kan tycka att det är rätt mysigt att somna till ljudet av droppar som trummar mot löven i den stora lönnen. Om regnet glesnar blåser det i stället ordentligt.

Packningen var inte helt rätt. Långt ifrån idealisk, om sanningen ska fram. Dessutom gillar mördarsniglarna att marken blivit våt. Men vi gillar inte mördarsniglar.

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. Jag tog med en liknande packning nu på vår pågående tripp och hittills har den funkat perfekt :-)

  Nej, vem gillar väl mördarsniglar?

  Ha en braig start på veckan med förhoppningsvis bättre väder i sikte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misslyckas igen med att svara på din blogg, som Klimakteriehäxan, datorn kräver att jag loggar in med Wordpress och jag kommer inte runt det. Så här skrev jag (lyckades under eget namn):
   Tack för svar. Då fortsätter jag att vara nöjd med min gratis Blogspot. Har inte förstått att jag har nån begränsning av utrymmet för bilder heller. De annonsmöjligheter jag kollat har bara gett några pengar om man haft mängder med läsare på sin blogg, tusentals för att det skulle bli några kronor. Och SÅ het är ju inte Klimakteriehäxan …

   Radera
  2. tant Hannele8:00 em

   (du kan kommentera i alla bloggar - även utan inloggning, och du kan kalla dig vad du vill)

   Radera
  3. NU gick det att kommentera hos Ama igen. Men förut gick det inte. Tro mig!

   Radera
 2. Mördarsniglarna har invaderat oss. Usch!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt äckliga och otrevliga. Och inte så lätta att bli av med heller.

   Radera
 3. som svensk sommar ska vara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaaa ... blandade karameller är bäst.

   Radera
 4. Haha, jag såg rubriken och bilden och tänkte packning som i o-ring. Sedan fattade jag. Nej, rätt kläderä inte lätt. Men har du inte kläder som är kvar där, som du inte drarf och tillbaka?

  Spanska skogssnigeln fick väl en härlig vinter, kan jag tänka mig. Har faktiskt sett några hos oss med, de bosatte sig i skåpet där gaspatronen står och på kvällarna kom det fram först en och sedan ett gäng. Men jag blev faktiskt av med dem, nu har jag inga sett på några år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då. Jag har kläder här också. Men du vet, ibland vill man ha nåt speciellt plagg. Och sol-och-bad-grejer flyttar jag oftast med mig. Inomhus har vi tack och lov inga sniglar!

   Radera
 5. Är du säker på att det är "mördarsniglar" och inte bara vanliga skogssniglar?

  https://www.snigelshopen.se/info/skillnaden-mellan-mordarsniglar-och-skogssniglar/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr. Vi har vanliga skogssniglar också. Man ser skillnaden. Och de andra är mycket färre.

   Radera
 6. Ja, vem hade haft en tanke på att sommaren skulle ta slut för cirka en vecka sedan. Hoppas du hade några varma kläder och regnrock i huset på Barndomslandet... och några drinkar som värmer inifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att den kommer tillbaka, sommaren vår! Jag är hur som helst rustad för lite rusk. Fast jag föredrar den andra sortens väder.

   Radera
 7. Den här blötan behövdes nog nu men hoppas den går över snart, så man kan inta ryggläge på stranden igen. Håller med om att mördarsniglar är äckliga. .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaknade till tolv plusgrader ... inget dopp eller strandbesök i dag heller! Men vi hoppas förstås på bättring!

   Radera