torsdag, juli 02, 2020

Tbr – sådant man tänker läsa

Har du gjort någon Tbr för sommaren?
Det är Mia i bokhörnan som undrar, och Tbr står väl såvitt jag vet för "to be read". En att-läsa-lista helt enkelt.

Men mitt svar är nej. Jag går på instinkt och ögonblickliga ingivelser! Så det kan bli idel överraskningar, även för mig själv. Vilket inte är tråkigt alls.

Vad brukar du laga för gott en fredagskväll? är bonusfrågan. Mia går på semester efter fredagens jobb, så kanske är hon ute efter tips på något lite extra?

För min del är svaret väldigt ooriginellt och helt utan ansträngning vid spisen. Vi har fått som fredagsvana att äta räkor med baguette, god ost och kex och några grönsaker. Vitt vin till. Just i morgon ska ändå vi bryta lite mot det vanliga: jag köpte grönt vin, portugisiskt vinho verde, i dag. Somrigt.

Fast jag tog ännu en flaska från Portugal-hyllan på Systemet, enbart för den trevliga teckningen från Lissabon på etiketten. Det vinet är inte grönt, visar det sig, utan vitt. Etiketten är hur som helst fortsatt jättebra tycker jag, som låter förståsigpåarna fnysa åt den urvalsprincipen (som jag ofta tar till).

Copyright Klimakteriehäxan

26 kommentarer:

  1. Enkelt och gott en fredagskväll.

    SvaraRadera
  2. men vi skalar sällan räkor, låter fiskaffären göra jobbet och köper deras LYX-räksallad :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack för vintipset, skulle passa bra när jag plockar fram Orons bok av Fernando Pessoa

      Radera
    2. Du som bor i räkland ... jag skalar dem gärna!

      Radera
  3. Jag har så svårt att få in i skallen att det inte är fredag varje kväll... i alla fall idag när sonen kom hem. Extra god potatissallad (med saltgurka, västervikssenap m.m.) och fläskfilé (som vi har återupptäckt efter att inte ha ätit det på jättelänge). Och öl till det - på altanen... visst är det fredagskänsla på det?
    I morgon... ja, det blev lite rester kvar så det räcker till maken och mig. dessutom köpte jag en liten bit rökt filé när jag var ute och gick - ett litet pop-up-hemrökeri har slagit upp utmed E22… gott gott, men svindyrt.
    Det är många såna extra goda dyra saker som jag tycker att vi kan unna oss nu när vi inte gör några (nästan inga) restaurangbesök och några dyra utflykter.
    Skönt att vara hemma i stan ibland - men i morgon blir det stugliv igen - för ett dygn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut - utan restaurangbesök måste väl hemmamaten få ta lite svängar!!! Fläkskfile tröttnar jag aldrig på, går ju att variera i oändlighet nästan. Fredag eller inte ...

      Radera
  4. Men räkor och vin är hur gott som helst, vi beställde en räkbaguette på jobbet, supergod.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och aldrig tröttnar man på kombon! Längtar redan ...

      Radera
  5. Alltså om vinet smakar lika gott som etiketten är originell har du fått en fullträff! Äntligen en kreativ och annorlunda vinetikett.
    Ska bli spännande att läsa hur du gillade de gröna vinet från Portugal.
    Har druckit det under några semestrar på Algarvekusten, men minns inte smaken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grönt vin är ju alkoholsvagt men väldigt uppfriskande i värme. Det här med den fina etiketten är alltså inte grönt utan vitt. Hoppas innehållet är i takt med utanpåverket!

      Radera
  6. Tja, om inte vinet är gott är det i alla fall trevligt att se på etiketten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Och sen vet man ju hur det är: även ett dåligt vin blir bättre ju längre ner i flaskan man kommer ... :-D

      Radera
    2. Försöker kommentera hos dig men det går inte om jag inte använder ett Wordpresskonto ... Jag har förvisso ett, men inte i mitt eget namn utan för en förening, så då blir det inget!

      Radera
  7. Baguetter är gott, äter vegetariska varianter en del fredagar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag äter inte mycket vitt bröd annars, men på fredagen slinker det ner en bit ...

      Radera
  8. Lät gott med räkor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid gott! Och köper man dem på ICA Klingan i Grums är de otroligt prisvärda! (tips!)

      Radera
  9. Klart man köper vin efter etiketten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag misstänker definitivt att jag inte är ensam ... :-D

      Radera
    2. I alla fall gör man det första gången ...

      Radera
  10. Jag har noll koll på vin, så etikett låter bra om urvalsprincip :-)

    SvaraRadera
  11. etiketten och formen på flaskan betyder mycket när en väljer vin helt klart

    SvaraRadera
  12. Jag förstår helt känslan av att gå på instinkt men för att jag ska kunna gå på instinkt måste jag ha lite böcker att välja på. Behöver därför ha med mig böcker av lite blandad karaktär när jag packar för landet.

    SvaraRadera
  13. Bokliga överraskningar (spontanlån) blir det emellanåt, mer eller mindre lyckat resultat förstås. ;)

    SvaraRadera