onsdag, juli 01, 2020

Tidens gång i balkonglådan

Nyss hade jag så fint på balkongen att jag bara kunde sitta där och titta på mina blommor och njuta. De klarblå violerna blev bara fler och fler, jag plockade nogsamt bort de vissna precis som man ska och allt var frid och fröjd.

Så kommer supervärmen. Visst har jag vattnat. Fast det har nog inte varit tillräckligt.
Det som nyss var grönt och friskt och fräscht börjar gulna, ser allt ledsnare ut för var dag som går. Nyss spänstiga skaft förvandlas till trista revor.

Till sist finns inget att göra, inget hopp kvar. Bara att riva upp alltihop, langa i soporna. Det är tidens gång. Men som den blöthjärtade blomstervän jag är kan jag inte slänga de blommor som fortfarande ser OK ut, så jag lägger ner löjligt många minuter på att skapa en bukett av dem.

Glädjen är förstås ändå kort. Och jag får väl försöka hitta någon ersättare till lådan som nu gapar svart och tom. Har man hemester måste man åtminstone ha blommor. Fast violens tid är förstås ohjälpligt förbi för den här gången.

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Anonym10:18 fm

  Märkligt kom just in efter att ha slängt mina penséer i komposten för att dom såg så tråkiga ut. / ullaw

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är i synk, helt enkelt! Eller i alla fall våra blommor ...
   :-D

   Radera
 2. Men jag tycker alltid att penséer gör så! Trots att man döhuvar så blir de plötsligt bara fula. Man kan försöka med att klippa ned dem, då kan de komma igen med en ny men mindre blomning. Lite sent i ditt fall kanske ... Och jag ser absolut inget märkligt med att du plockade de fina och satt i en vacker vas. Jag hade - och har - gjort precis lika!

  Ser fram emot att se vad du fyller lådan med härnäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är den tom, den där lådan. Men jag hittar nog något jag inte kan stå emot ...

   Radera
 3. Så vackra de var! Jag har en kruka kvar på trappen, med gula och blå. Oj, vad jag plockar och plockar för att få dem att överleva... men det går nog inte så länge till. Är ju inte hemma varje dag - sviker och åker till vilda blommor vid stugan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hjälper nog inte hur nog man än är ... de tar slut ändå! Men har varit jättefina, med den där intensivt blåa färgen!

   Radera
 4. Nu ser jag inget större fel på penséerna i första bilden, men den är kanske tagen när blommorna fortfarande "levde";-)
  Dom gör sig jättebra som snittblommor måste jag säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kör med den mindre varianten, alltså inte penseer utan violer, för jag tycker de är tåligast. Första bilden var de rätt nyplanterade och hur bra på g som helst. Men sen ... jo, det blir fint i vas men inte långvarigt. Fast i ärlighetens namn har de ju prytt balkongen ett bra tag trots allt.

   Radera
 5. Visst var de vackra! Verkligen!Och den blå färgen är så fin Men de orkade nog inte längre
  Jag köpte mina penséer till påsk och de har verkligen varit mig trogna. Men i helgen så var de inte till någon glädje vare sig för de som såg dem eller sig själva. Hoppas nu på att de blåklintsfrön jag satt och som nu har gröna blad ska ta över.Har också en chokladblomma och några pelargoner som piggar upp.
  Hoppas att även tomatplantorna ske ge lite skörd. Men så vackra är de ju inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En chokladblomma hade jag nyss, artade sig så bra! Och så - pang, du är död!!! Ska man ha nåt tåligt ska man ha tagetes, men det är inte min grej, inte alls.
   https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2006/09/varfr-tycker-jag-inte-om-tagetes.html

   Radera
 6. pelargoner är tåliga, finns i alla färger, kanske Mårbacka skulle passa... fast inte, den är väldigt hög.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ett gäng röda pelargoner som snällt nog övervintrat. I en låda bredvid. Men du har rätt, jag ska ha nåt lägre fast Mårbacka är väldigt fina.

   Radera
 7. Alltid tråkigt när blommor dör, men du har ju gjort det du kunnat, mer kan man inte göra.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det finns förvisso allvarligare problem att grubbla över i världen ...

   Radera