söndag, juli 26, 2020

Gör du som det står på skylten?

Det finns ett talesätt som säger att en god svensk gör som det står på skylten.
Tja, det är väl den grundtesen som varit med och format corona-hanteringen i vårt land. Folkhälsomyndigheten har litat på att vi skulle lyda, göra som det står på alla skyltarna: Håll ut, håll avstånd, håll kontakten! Vi försöker i alla fall, visst?! Och hoppas på "belöning" (se bilden längst ner).

Man brukar ofta kunna göra vägval genom att följa i pilens riktning. Frågan är åt vilket håll man ska gå om man ska lyda graffitimålningens budskap (bilden ovan). Först såg jag bara den som pekar åt höger, men vid lite närmare betraktande finns det ju en pil som visar åt vänster också ... valet är med andra ord fritt!

Konflikt har också uppstått kring matvagnen som säljer vegetarisk falafel till den hungrige. För  någon annan har i förbifarten medelst sprayflaska meddelat att kött är väldigt gott. Snyggast är annars cykeln firman valt att skylta med som symbol, fast något direkt samband med det de säljer ser jag inte.


Den fyller mattaffärens hela skyltfönster, den fantastiska ullmattan "Dorado" från belgiska designfirman Louis de Poortere, och jag blir förälskad i henne, kvinnan med ansiktet som är en blinkning till Picasso. Priset (9 500 kr )är inte ens direkt avskräckande, men möjligen storleken (200x280 cm) för lägger man henne på golvet måste hon ju få synas ...

Det är alltså Skyltsöndag i Blogglandia igen. Du hittar till fler söndagsskyltare om du klickar dig via BP, där projektet har sin "hemvist".


Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Då verkar britterna var tvärt emot svenskarna, försök att komma undan så mycket du kan, är mer regel här.
  Gillar den sista skylten, den ger hopp och det är vad vi behöver i dessa tider.
  Skön söndag önskar jag dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas på samma sak allihop!

   Radera
 2. Vilken succé-skyltning! Och färgglad är den också:-)
  Gillar graffitin och jag tolkar pilarna som gå upp eller ned, men jag tror inte att konstnären tänkt så, inte att man kan gå höger eller vänster heller för den delen.
  Kan inte låta bli att skratta åt klottret på Elli's Falafel. Håller nämligen helt med där, även om det är inte jag som klottrat;-)
  Mattan är så himla WOW! Liiite väl stor är den, men ack så läcker. Ha-begär uppstår, helt klart.
  Åsså sista skylten...den får nog säkert hänga på ett bra tag till.
  Tusen tack för din suveräna skyltning och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också tände på "min" matta! Och kött ÄR gott. Liksom vegetariskt ...

   Radera
 3. En jättebra skyltning och på flera sätt. Grafittimålningen är tänkvärd. Man kan välja riktning här och det gör vi ju.(Är så glad att jag kan slippa bära munskydd om jag går ut. Men hålla avstånd)
  Mattan skulle jag vilja ta mig en titt på. Superfin! Så det får nog bli till att leta upp den. Men sen är det storleken.Priset var ju mycket rimligt.
  Och visst kommer "allt att bli bra". Vi har hoppet med oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förvånas ständigt över vad graffitimålarna åstadkommer, ofta både snyggt och tankeväckande. Som mattan ...

   Radera
 4. Haha, lite kul där med falafel och kött. Jo, som allätare kan man ju bli lite trött på allt som ska vara vegetarisk hela tiden. Även om det också är gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också en sann allätare, om du undantar blodpudding och allt med mannagryn ... Men älskar både kött och grönt!

   Radera
 5. Jag tycker graffiti är läckert och den pryder sin plats på många ställen. Mitt barnbarn ägnade sig åt konstformen som tonåring och det blev häftiga resultat men att lyckas tyda skriften gjorde jag aldrig. Vego-vagnen, jag tror cykeln med blommor i korgen vill få oss att associera med hälsa och naturligt. Tycker den är fin.
  Mattan gillar jag men den skulle inte funka i min 60-talslya. Katterna skulle nog gärna sätta klorna i den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Graffiti är (ofta) både roligt och fint på rätt ställe, men jag ogillar skarpt när man sprejar ner andra människors prylar och väggar. Katter och mattor kanske är en svår kombo rent generellt?

   Radera