fredag, juli 24, 2020

Sommar i stan

Har hört och läst att Gamla Stan, huvudstadens charmiga men väldigt turistiga centralpunkt, ligger folktom och öde i coronatider, bara enstaka hemesterfirare. Inga kryssningshorder, få språk förutom svenska, noll guideturer.

Men helt tomt var det ändå inte i gränderna när jag gick där. Fast just den jag fotograferade var förvisso sig själv nog: vackra skuggor, vackra gatlampor och vackra (men svårtrampade) gatstenar. Hoppas folk kan återvända snart, många små trevliga butiker har det riktigt kämpigt när det är glest mellan kunderna.

Plockade av några kvistar smockfulla med rosor senast jag lämnade Barndomslandet och tog dem med hem. Ingen skulle ju ändå se prakten. Fast den är förgänglig, förstås. Rätt som det var låg kronbladen runt vasen och buketten hade gjort sitt.

Dock återstod en pigg liten knopp. Den fick en alldeles egen vas och upphöjd plats i mina händer, som jag är så förtjust i. Och den rosiga sommaren i stan förlängdes!


Sommar i stan kan också bestå av en fikastund på den hårt trafikerade St Eriksgatans
trottoar. Kanske inte världens mysigaste, men lite rosa blommor piggar ju alltid upp ...
Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Visst är det det nu en speciell känsla att strosa i Gamla stan. Man kan nästan höra husen berätta. Jag hoppas och önskar att fler ska ta sig hit. Känns som om Södermalm lätt kunde låna ut lite turister - besökare hit.
  Bilden med händerna och den ljuvliga rosenknoppen är ljuvlig. Och att förlänga den rosiga sommaren så här är ju sann glädje.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja klart annorlunda i gränderna mot vad det brukar vara. När det gäller att förlänga sommaren får man ju anstränga sig lite, när nu den kom av sig så pass ...

   Radera
 2. Har du gått i Dittes fotspår? Det ser nästan ut så. Hon bloggade om det ökade folklivet i Gamla Stan igår.
  Händerna är fantastiskt fina. De hade jag också köpt. Man ska vara omtänksam mot sig själv... om ingen annan är det;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det kan man inte säga, men jag såg ju att hon också varit där, publicerade en lång rad fina bilder. Jag var där i onsdags. Köpet av händerna har jag aldrig ångrt.

   Radera
  2. Kollade hos Ditte igen - tror banne mig att vi var där samma dag! Fast jag tog bara en enda bild ...

   Radera
 3. Svar
  1. Jag är väldigt förtjust i dem, älskar att de är så stora.

   Radera