måndag, juli 20, 2020

När man är ute och går ...

... kan man glädjas åt att ha sällskap i form av härliga blommor som staden ser till att vi får för en del av vår kommunalskatt. Väl använda pengar om du frågar mig som går mycket.

Alldeles gratis för åskådaren, men ändå klart underhållande, är graffitibilderna som avlöser varandra på det klotterplanket vid Hornstull. Fast konstnärerna måste nog lägga en hel del slantar på sina sprejfärgsburkar.

Den arga hunden var helt övermålad en timme efter att jag tog fotot. Längre liv har inte de här bilderna, som ibland är riktigt avancerade.
Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Vackert! Jag kände en som bodde i Enköping, den staden har ju utmärkt sog för sina fantastiska offentliga planteringar. Han tyckte det var totalt slöseri med kommunens pengar. Att Enköping dessutom satsat på perenner fattade han inte heller.

  Undrar hur mycket kommuner lägger ned i blomsterutsmyckning varje år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv tycker jag så klart att det är helt fantastiskt men det behöver jag ju inte skriva, du "känner" ju mig vid det här laget.

   Radera
  2. Det är en hel del pengar, förvisso. Och jag har varit i Enköping och sett hur fint det är där - min man kommer från stan. Men har inte blomsterkärleken i generna ...Jag har faktiskt "hyllat" kommunen förut, klicka på den här länken om du vill kolla! https://news55.se/erfarna-tankar/artiklar/visst-ar-det-skont-att-inte-vara-missnojd-med-hur-statliga-medel-anvands/

   Radera
 2. Enköpings planteringar är kända ända här på Hisingen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryktet flyger på starka vingar!

   Radera
 3. Tackar för både blommorna och graffitin. Himla synd att den hunden(?) var övermålad så fort. Då är det ju nästan ingen idé att måla nåt över huvud taget. Där borde man införa att målningen fick vara kvar åtminstone i en vecka, för annars är det ju bortkastade pengar i dubbel bemärkelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är enorm kort "hållbarhet" på graffitin. Nästan sorgligt, man kan se folk som kommer med ett uttänkt "mönster" som de sen sprejar dit omsorgsfullt. Och sen, vips, borta! Vem skulle övervaka förresten? Omöjlig uppgift tror jag.

   Radera
 4. Håller med, gillar blomsteruppsättningar, graffiti har vi inte på orten. Skulle gärna ge ungdomarna möjligheten, mitt barnbarn var himla duktig för sisådär tio år sedan.Men blomsterlådorna fick inte vara ifred i år. Några som trodde de var allmän egendom tömde de stora lådorna, först grävdes hälften upp och efter någon vecka resterande. Himla trist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ofattbart när folk stjäl plantor - det har skett i vår port till och med, och man kan ibland se det på stan. Hur f-n ....???

   Radera
 5. Kul att du har med blommorna idag. Jag passerade här på bron idag på eftermiddagen och här brukar det ju finnas vackra blommor vår, sommar och höst. Vek sedan av upp mot koloniområdena. Den arga hunden får jag dock bara se hos dig. Synd att någon klottrat över den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker att vi har mötts mer än en gång på våra promenader ... vore kul att säja hej!

   Radera