lördag, juli 04, 2020

Just nu i juli

Just nu läser jag sommarföljetong i Dagens Nyheter, som presenterar "Dockorna" av Katarina Wennstam utportionerad med en bit per dag i två månader. Fast man kan "tjuvläsa" på nätet. Har precis börjat. Hon skriver bra den tjejen.

Just nu lyssnar jag på sommarpratare i radio, i efterhand. Egentligen är jag jättetrött på programmet, men det hindrar inte att några som medverkar ändå är riktigt intressanta. Så jag ger dem en chans. En mycket hörvärd: Björn Natthiko Lindeblad om liv och död och kärlek och svår sjukdom.

Just nu tittar jag på utsikten från vår balkong och tänker att jag ska minnas varenda blomma den dag vi har hagelskurar och snö och vinterstorm. Fast jag tittar på några tv-serier också. Brittiska "Familjeband" (drama/krim i sex delar) och svenska "Att rädda ett barn", en omistlig dokumentär (i tre delar) om Elias, 8 år. Båda på SVT. Och båda är spännande, fast på helt olika sätt förstås.

Just nu längtar jag efter exakt samma sak som förra månaden, och den dessförinnan och ... Att få krama min dotter igen, "inlåst" på grund av coronaviruset i Oslo där hon bor! Vi har inte setts irl i år!

Det här är en stafettpinne tänkt att plockas upp den första lördagen var och en av årets månader, så nu var det dags igen! Svårt att fatta att vi redan är inne på andra halvåret, på väg mot mörkare tider.

Om några fler hakar på hittar du förmodligen länkar till dem via Bloggen Kulturkollo som har infört den här sortens månadsuppdatering. Lägg gärna också en länk till ditt inlägg i kommentar här!

Att komma ihåg när mörkret lagt sig över oss igen ...
 Copyright Klimakteriehäxan

23 kommentarer:

 1. Lottens Bokblogg har också plockat upp den här stafettpinnen. Men hennes blogg ligger i Wordpress. Där accepteras inte min kommentar som blogger-användare utan det krävs att jag loggar in med ett wordpresskonto (som jag iofs har ett, men knutet till en förening och den ska inte kommentera bloggar). Nån som vet hur jag rundar denna stoppkloss?

  SvaraRadera
  Svar
  1. (du bara klickar på Kommentera och lägger in ditt namn, webbadress, och e-post)

   Radera
  2. Nä den vägrar ta det!

   Radera
  3. (dra lite bredvid/under så poppar upp tomma rader för namn etc)

   Radera
  4. Jag har också WP, inte hört att det ska vara problem men säg gärna till om det är det (mejla t.ex. - adressen står på sidan) bra att veta om det är problem. Trist det där att det ibland kan vara lite knepigt mellan plattformarna, upplever det när jag ska kommentera på blogspot ibland.

   Radera
  5. (rör vid den tomma ytan under KOMMENTERA:
   https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/07/04/just-nu-juli/#comments

   Radera
  6. Nu lyckades jag - genom att klicka i Google-ikonen. Lite skumt tycker jag.

   Radera
 2. just nu funderar jag på vad jag ska hitta på för amerikansk mat

  SvaraRadera
  Svar
  1. En rejäl burgare kanske? Med coleslaw ... låter gott tycker jag!

   Radera
  2. sonen med fru bjuder något i kväll ❤️

   Radera
  3. Så trevligt - och praktiskt!

   Radera
 3. Jag kollar också på Familjeband. Sommarpratare har det inte blivit av att lyssna på än, men är några som jag kan tänka mig att lyssna på så det blir kanske i efterhand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag satt i bilen hörde jag dagens Sommar när det sändes. Unga Hedda Stiernstedt hade bra manus, gjorde ett jättebra framförande och det blev intressant, om en turbulent uppväxt - hon är fortfarande bara 32 ...

   Radera
 4. Jag är väldigt nyfiken på Dockorna! Däremot fick jag avbryta Familjeband då den var så väldigt obehaglig. Får ge en en ny chans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nån mysrulle är det inte, det där dramat ... men jag tittar. Wennstam är BRA.

   Radera
 5. Jag förstår din längtan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, hon är vuxen och har ett eget liv men hon är ju ändå min lilla flicka ... så jag fortsätter längta!

   Radera
 6. Katarina Wennstam gillas här också och jag läser också "Dockorna"- Många sommarprogram lyssnar jag på, en del väldigt givande på många sätt och dit hörde absolut Björn Natthiko Lindeblad. Så starkt. "Att rädda ett barn" har jag också sett däremot inte Familjeband.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir några fler Sommar även för mig, tänkte höra Mona Sahlin och Anders Tegnell i alla fall. Visst var "Att rädda ett barn" en tvättäkte rysare!

   Radera
 7. Ja, det gäller att ladda upp batterierna nu, liksom minnet. Detta skulle vara så mycket enklare om det var minst 10 plusgrader till, men vi gör väl vårt bästa.
  Katarina Wennstam kan skriva, det håller jag helt med dig om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog snart lite varmare igen, man får tänka positivt! Wennstam = bra.

   Radera
 8. Det låter väldigt tungt att inte kunna träffa dottern. Skickar över styrkekramar.

  Jag förstår precis känslan av att vilja lägga varje blomma på minnet, så känner nämligen jag också. Älskar grönskan så här års, både i naturen, trädgårdar och på balkonger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu hoppas vi på september ... helt galet! Grönskan får bli trösten. Men min balkong, nyss så fin, börjar se lite maläten ut ...

   Radera