fredag, juli 03, 2020

Ögonblick att minnas

När jag söker upp de fem fredagsfrågorna från Elisa Matilda inser jag att de är långt ifrån lätta att besvara. Dels för att man kanske måste tänka efter rätt långt tillbaka, dels för att det handlar om hur man definierar saker ... se här, det handlar om ögonblick som man verkligen borde minnas:
 1. När senast var någon artig mot dig? I går när en kille stod och höll upp dörren i porten för mig och mina (många) matkassar.
 2. När senast förlät någon dig? Ibland säger man "förlåt" och menar det förvisso, men då handlar det oftast om en struntsak. Men förlåtelse på riktigt? Minns inte. Kan det handla om förträngning?
 3. Vad för något köpte någon nyligen till dig? Jag köper (alldeles för ofta) gärna saker till mig själv. Då vet jag att jag får sånt jag gillar.
 4. Vad blev senast taget från dig? Har gudskelov inte blivit bestulen på länge. Men på Centralstationen i Göteborg blev jag av med plånboken för något år sen. Trist.
 5. När blev du senast överraskad? Kan känna att jag sagt "å, nu blev jag glad" för inte så länge sedan men kommer skamligt nog inte ihåg anledningen. Älskar att bli överraskad, men helst positivt då förstås.
Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Punkt 1, 2 och 3, där är jag helt enig med dig. Jag har aldrig blivit bestulen, tack och lov, men jag har gett bort mycket och då är det självtaget från mig ;) och visst kan man bli glad över något!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit med om ett antal småstölder, vi fick också oönskat besök i vårt källarförråd, men har väl trots allt inte blivit av med något som varit väldigt kärt. Trist är det hur som helst. Det är roligare att bli glad än att bli ledsen eller hur! :-D

   Radera
 2. Det känns lite skönt att få tänka till ordentligt! Det gör man på fredagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så nu var det helt enkelt dags! Får väl pusta ut i morgon ...

   Radera
 3. Svåra frågor idag tycker jag, men visst är det skönt att man kanske inte kommer ihåg när man verkligen var "tvungen" att be om förlåtelse på RIKTIGT =) Det är en bra kännsla, då kanske man inte har gjort så mycket dumt =) Jag köper också oftast det jag vill ha, kanske lite för mycket ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man har säkert gjort dumheter och förträngt dem - men kan alltid hoppas att man bad om ursäkt innan fadäsen blev bortglömd! Om shopping: det är lätt att upptäcka saker som man villhöver ...

   Radera
 4. Det är kluriga frågor idag, håller med om att det beror mycket på definition. Har också blivit bestulen, inte i Göteborg. Som tur är det länge sen, Besvärligt och trist när det händer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man känner sig verkligen besviken - och när det handlar om en plånbok blir det mackel med körkort, köpkort etc.

   Radera
 5. visst är det trevligt att bli överraskad. helst med något som en verkligen tycker om. annars blir det ju svårt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sorgliga överraskningar avstår man gärna.

   Radera
 6. grattis på bröllopsdagen ❤️

  SvaraRadera
 7. Du verkar också ha tyckt att det var aningen svårt att svara på dagens frågor. Fick verkligen tänka till ordentligt själv.
  Sedan har vi nåt gemensamt igen. Du blev av med din plånbok i Göteborg, jag blev av med min i Benidorm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika trist var än det händer - en massa krångel blir det! Förutom pengar etc.

   Radera
 8. Nei denne gangen var de ikke så enkle, men da blir vel svarene mer gjennomtenkte enn andre ganger kanskje? God helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske!!! Önskar dig också en fin helg!

   Radera
 9. Jag älskar inte att bli överraskad, eller firad, eller uppmärksammad...tror det har med uppfostran att göra, du ska inte hävda dig...gör dig inte märkvärdig....Så trist att bli av med plånboken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jantelagen är (onödigt) mäktig. För alla är värda att firas, ibland!

   Radera