fredag, juli 10, 2020

Fem frågor om sommaren

Vädergudarna verkar ha tryckt på pausknappen och gör ett rejält uppehåll i sommaren. Vaknade till nio plusgrader i dag! Inte precis vad jag och en massa semesterfirare önskar mitt i juli. Fast vi har förstås ingenting att säga till om.

Elisa Matilda har i alla fall inte tagit paus, utan fortsätter ställa fem fredagsfrågor till oss andra bloggare. I dag är det sommartema som gäller:
 1. Hur spenderade du somrarna som barn? Jobbade alltid i vår lanthandel som expedit från tidiga tonår. Men det blev bad också, simskola när jag var liten. Kanske extra umgänge med släkten dessutom. Minns dessutom ett par bilresor med mamma och pappa. Och tält.
 2. Hur spenderar du sommaren i år? Hemester, delad mellan Stockholm och Barndomslandet. Med social distans på båda ställena.
 3. Vad skulle du vilja göra i år men som inte går? Hade velat göra en liten resa, före midsommar, kanske till Mallorca. Eller Grekland. Eller Italien. Undrar när det ens är teoretiskt möjligt igen? På riktigt?
 4. Vilken är favoritsysslan på sommaren? Bada, läsa, sola, njuta av grönska och blommor. Strosa i någon "ny" sommarstad, äta utomhus.
 5. När brukar du ta första doppet? Någon gång i maj, men det varierar förstås med det aktuella väderläget.
Copyright Klimakteriehäxan

22 kommentarer:

 1. vi bor hela året i vår "stuga", kort cykelväg från havet, västkustska klippor ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt. Du är priviligierad!

   Radera
  2. PS hoppas manetinvasionen jag sett bilder på från Västkusen nu har upphört, med det kallare vädret! Maneter är inte trevliga.

   Radera
  3. sonen ute med familjen med sin lilla segelbåt, inte hört något om maneter

   Radera
 2. Bada, läsa, strosa och njuta låter härligt. Hoppas vi får det lite soligare snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev faktiskt en vacker kväll hos oss, med sol!

   Radera
 3. Vädret är lite lynnigt. Här var det +8 tidigt imorse, sen blev det åskvarmt dock varken åska eller regn. Nu är det svalt igen. Läsa och strosa är inte så dumt. Ha en fortsatt trevlig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma vädermönster här. Men det blev en rätt bra fredag ändå, snart slut och då kör vi väl med GOD HELG!

   Radera
 4. Sommer da skal man bare nyte fint vær og ikke ha så mye fore.

  SvaraRadera
 5. läsa och strosa är trevlig sysselsättning. upptäcka ny stad är roligt. äta ute är härligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kunde äta middag på verandan idag, kändes väldigt bra!

   Radera
 6. Låter skönt med lite olika alternativ på semestern, trots att läget är som det är. Superetiskt med vädret, just nu vräker det ner hos oss och ska hålla på i ett dygn... suck!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får trösta oss med att brandrisken minskar och grundvattnet ökar ...

   Radera
 7. Jaa, det var kallt i sovrummet i morse, 14 grader. Men visst är det ofta kallt i juli? Tycker att jag alltid har tyckt så synd om dom som har industrisemester, och som varje år får lika dåligt väder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men under duntäcket var det skönt i alla fall, trots nattens kyla! Jo men ofta lite halvdåligt i juli, inte san? Medan maj kan vara årets vackraste månad, som gjort för semester.

   Radera
 8. Ja, semesterdrömmar får man nog skjuta upp minst ett år. Och grejen är ju om man då vågar att ge sig av till länder som Spanien som verkligen drabbats hårt av pandemin.
  Sola och böcker låter dock suveränt. Helt i min smak om det inte vore molnigt för det mesta alltså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland tänker jag att man kanske har rest klart, att det inte blir OK i min livstid att flacka runt som vi vant oss. Knepigt perspektiv.

   Radera
 9. Du är modig som badar redan i maj, men i år var det väl nästan varmast då. Att sommarjobba i unga år är inte helt fel, förutsatt att man får lite ledighet också. Tror jag var fjorton när jag fick första sommarjobbet. Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första doppet i år var rätt kylslaget, men sen blev det ju jättehärligt, över tjugo grader. Nu har badandet tagit lika mycket paus som sommaren!

   Radera
 10. Kan tänka mig att många velat resa i år, när det är sådant där naturligt inslag i vardagen :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har förstås varit otroligt bortskämda, utan att riktigt begripa det ...

   Radera