lördag, juli 25, 2020

En god nyhet

Alla älskar en god nyhet. Har man jobbat ett helt liv i journalistbranschen som jag har gjort är man van vid att få frågan: varför publicerar ni så sällan positiva nyheter?
Det är inte alldeles enkelt att svara på.

För även om vi lyfter fram rapporter om nya landvinningar på olika områden, teknik, medicin, miljö, eller ekonomiska framgångar för ett företag, en bransch eller en hel nation, är det inte det nyhetskonsumenten innerst inne längtar efter. Nyheten man verkligen vill ha påverkar en direkt och personligt. Tyvärr hinner exemplen på utveckling till det sämre upp oss mycket oftare.

Men i går fredag kom i alla fall ett besked som gjorde mig innerligt glad. Norge, som vaktat sin gräns mot Sverige mycket noga i corona-pandemins tidevarv, tillåter nu folk att åka över till fler områden i Sverige, bland annat Värmland.

Det betyder att Dottern kommer till Barndomslandet i morgon. Vi har aldrig förr varit ifrån varandra så här länge. Senast vi sågs var nyår. Eftersom hon sedan många år bor i Oslo har det varit omöjligt att ses irl. Tråkigt, för att uttrycka det försiktigt.

Äntligen är det slut på det. Nu ska vi fira. Och kramas. Och hoppas att fler goda nyheter väntar runt hörnet, nyheter som gör fler människor glada. I väntan på det skickar jag med ett foto på en av de otroligt vackra liljorna som står i en vas på vårt soffbord och agerar glädjespridare på sitt sätt.

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Läste och tog också del av denna goda nyhet. Förstår känslan av lycka! Klart att detta ska firas. Ha det allra bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ser verkligen fram mot detta!

   Radera
 2. Äntligen! Gissar att både du, din man och din dotter är strålande glada och firar med många kramar, god mat och dryck. Kanske till och med med ett dopp.
  Blomman är fantastiskt vacker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen, ja! Lovar både mat och dryck och kramar. Och presenter - hon fyller år om en liten vecka!

   Radera
 3. Jag förstår din glädje. Jag har inte träffat mina föräldrar sedan februari förra året. Tungt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen länge. Hoppas du kan resa snart igen (eller att de kan).

   Radera