tisdag, december 29, 2020

CITAT om ansvar

"Om inte ens Löfvens ministrar förmår ta sitt eget ansvar, hur ska folk kunna ta rekommendationerna på allvar? Hur ska någon kunna dra någon annan slutsats än att Morgan Johansson inte tar situationen på allvar, inte tror på sin egen regerings strategi? Varför ska vi andra hålla i och hålla ut, om inte ens justitieministern orkar?"

-Att ställa sig i kö till mellandagsrean utanför en full butik, tillsammans med andra kunder och till råga på allt i sällskap med sina livvakter, var inget smart beslut av ministern, även om han gärna ville ge bort en sen julklapp. Den shoppingrundan blir inte bortglömd i första taget, i stället något han kommer att få ångra under lång tid. Citatet är hämtat från Svenska Dagbladets ledarsida, ur en text av Henrik Sundbom.

11 kommentarer:

 1. Ärligt talat är det för jäv..t hur en del bär sig åt.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Obegripligt korkat! Han kommer att få äta upp den där julklappen, om än inte bokstavligen.

   Radera
 2. Du läste väl att Stefan Löfvén gjorde precis samma sak. Fast han skulle visst bara hämta ut en klocka som han lämnat in hos Stjärnurmakaren i Gallerian.
  Ja, vad ska man säga. Håll i, håll ut! Men det kan man inte gör hur länge som helst - uppenbarligen. Även politiker är bara människor... Så jag har faktiskt lite förstående för deras beteende. Nu är jag inte statsminister eller annan politiker, men jag handlar också i Täby Centrum och är försiktig. Tror i min enfald att det räcker, vilket det hittills har gjort...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, såg det sen. Helt helt helt OTROOOLIGT. Nån annan hade kunnat gå det där ärendet. Han måste ju inse att risken att bli upptäckt är hur stor som helst - och skammen som medföljer! Uruselt är vad det är. Man undrar ju vilken kroppsdel de tänker med?

   Radera
  2. PS jag handlar ju också, men ensam (det är man ju tillsagt) och verkligen inte med livvakt ... Sedan är det så att när toppolitiker agerar så här korkat påverkar det så otroligt mycket mer och fler än när du och jag tar en snabbis på Ica.

   Radera
 3. Man kan verkligen undra. Och när inte heller landets "chef" - stadsministern, har förstått vikten av det han predikar för alla andra även gäller honom. Vi ska hålla ut men kanske tror dessa herrar att det de predikar bara gäller andra. Illa också av båda att ha med livvakterna i trängseln. Är övertygad om att båda herrarna kunnat lösa sin shopping på annat sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Och framför allt kunde de ha tänkt efter före ... men jag tror att det här blir ett dyrt misstag, inte bara för dem båda utan för hela regeringen. Vänta bara tills nån plåtar Magdalena Andersson på Åhle´ns eller Lena Hallengren på HM .....

   Radera
 4. korkat men politikerna lever i sin egen värld... ingen politiker har besökt ett corona-säkrat bibliotek

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu är det inte läge för dem att leva i en egen värld, mindre än någonsin faktiskt.

   Radera
 5. Jag håller med. Båda hade kunnat skicka någon annan, är man i deras situation måste man skärpa sig extra mycket av ren princip - sen kanske det inte var så trångt just i de affärerna det gällde, men ändå. Vad blir nästa? Socialmininstern på pubrunda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det där med Potifars hustru. Och sten i glashus etc etc. Otroligt klumpigt, varken mer eller mindre.

   Radera