måndag, december 14, 2020

I stället för lussebulle

Det blev ingen traditionell vetebulle på Luciadagen. I stället blev det något jag aldrig tidigare prövat: saffranssemla. Väldigt god, faktiskt! Fluffig bulle, generöst med mandelmassa och en rejäl klick vispgrädde under locket, som adventstiden till ära var stjärnformat. Och så pudersnö, förlåt florsocker, över hela härligheten. Man ska ju våga prova nyheter, inte sant  hur skulle annars världen gå framåt? 

På kvällskvisten lyckades jag äntligen, i flygande fläng, ta en bild på det fina ljushjärtat i fönstren på Folksam-skrapan vid Skanstull. Det är egentligen rött, dock ... Skulle förstås kunnat spara fotot en vecka, till nästa Skyltsöndag, men ni kan behöva en hjärtlig hälsning på en måndag också. Så håll till godo!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. vi göteborgare (?) gillar inte saffran men blir jag bjuden så åter jag en halv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jagar inte direkt efter saffran heller ... men här var det gott!

   Radera
 2. Lussebullen/saffranssemlan så riktigt god ut. Ja, man får väl vänja sig vid lite nytt. Men jag spar semlorna ett tag till- Har testat annat nytt så det får kompensera. Och visst är hjärtat fint på Folksamhuset! Kul att de fått till lamporna i fönstren så att de bildar ett hjärta
  . Både lyser och piggar upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker egentligen också att man ska vänta med semlor, länge. Fast nu blev jag ju bjuden, och den var god! Folksam får pluspoäng för sitt hjärta.

   Radera
 3. Saffranssemlan har länge varit en favorit. Jag gillar också Vetekattens minisemlor, som ger lite mindre dåligt samveta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade bara hört talas om dem tills nu när en låg framför mig på fatet! Minisemlor är naturligtvis bra, men jag äter ju alldeles för gärna en i större storlek!

   Radera
 4. Fusk!!! Semlor redan FÖRE jul - hahaha:-) Har aldrig ätit en saffranssemla så jag tror dig att den var god. Den ser i alla fall betydligt aptitligare ut än en lussebulle, som dessutom ofta är snustorr.
  Å tack för det fina hjärtat på Folksamskrapan. Det kan behövas en måndag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får anta att bagarna får in lite deg på saffranssemlor ... som man kanske skulle säga i Göteborg??? Hjärtat är en trevlig ljuspunkt.

   Radera
 5. Vacker skapelse och det låter gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helt rätt på båda punkterna!

   Radera