onsdag, december 16, 2020

En Klimakteriehäxa kan också vara tonåring

Den 16 december är Klimakteriehäxans födelsedag. Äventyret startade 2004. Ofattbart som åren går! Jag befinner mig mitt i tonåren! Det här är den allra första texten, som berättar om bakgrunden till mitt bloggnamn.

Det har blivit nästan 6000 publicerade bloggbitar sedan dess, om stort och smått av alla de sorter. En del återkommande, som "Dagens ord", "Veckans mening", "Skyltsöndag" och flera bokteman. Även heminredning, Povel Ramel, resor och Sven-Ingvars har egen nisch. Men också mycket som jag bara avhandlat en enda gång. Och en hel del "stafetter" som gått i graven på vägen. 

Tittar man på mina "etiketter" ser man att just böcker är jag mycket intresserad av, liksom av konst, design, mode (skor har egen etikett) och shopping. För att inte tala om blommor! Som jag så gärna tar bilder av! Och jag har ambitionen att varje bit, om än kort, ska ge något litet att läsa, något som i bästa fall ger mersmak och får läsaren att återvända. Jag är glad över att "känna" och känna igen många av mina besökare. Tack för att ni finns! För utan er dör Klimakteriehäxan sotdöden, skoningslöst.

Om ni undrar hur själva födelsedagsfirandet går till så kan jag konstatera att det blir stillsamt. Så här mitt i tonåren borde man ju ha ett riktigt röjarparty, men det blir inget av med den saken ... inte blir det nån tårta heller. Förutom den ni ser här nedan, som jag gillar, kalorifri dssutom. Tror att Sonen "tecknade" den i något lustigt dataprogram för ganska många år sedan:

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Grattis från en ett år yngre tonåring - som dessutom rymmer från hemmanätet ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att rymma hemifrån hör väl åldern till?

   Radera
 2. Grattis! Blir Klimakteriehäxan nu ännu trotsigare...?

  SvaraRadera
 3. Grattis, härligt att vara tonåring!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man får ta vara på glädjeämnena ... :-D

   Radera
 4. Stort GRATTIS på födelsedagen - bloggens födelsedag alltså. En himla mogen 16-åring måste jag säga. Skrattade gott när jag läste ditt första inlägg och hur namnet kom till. Tänk att en sådan idiot var upphovsman till ditt bloggnamn - hahaha:-) Det hade nog varken han eller du räknat med när ni stötte på varandra:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä vid det laget hade jag inte en tanke på att börja blogga ... kan fortfarande känna viss ilska över påhoppet! Helt obefogat!

   Radera
 5. Stort grattis till tonåringen!

  Hmmmm... Sonen var väntad den 18 december men föddes sedan den 1 januari. Så din blogg och min son är i stort sett lika gamla. Fascinerande att sätta det i relation på det sättet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och båda blev vi glada när det var klart, eller hur? Grattis till din egen tonåring, som snart står på egna ben. Visst går åren fort

   Radera