lördag, december 26, 2020

Veckans mening – om ensamhet

På lördagar har jag alltsedan i somras lagt mig till med ny vana: jag publicerar "Veckans mening" som en efterföljare till Skriv-Robert med bloggen Mina skrivna ord. Tanken är att man väljer ut en mening i den bok (eller annan text) man håller på att läsa, och då ska det vara något som får en att stanna till någon sekund extra. Det kan vara klokt och tänkvärt, det kan vara roligt eller upprörande eller ja, nästan vad som helst! Idag hämtar jag för andra gången min mening ur "Gileads döttrar" (The Testaments) av Margaret Atwood, för jag har inte hunnit läsa särskilt mycket de senaste dagarna och det är en ganska tjock bok. Där står följande (och jag vet att jag fuskar lite, för det blir två meningar, men jag tycker båda behövs):

You´d be surprised how quickly the mind goes soggy in the absence of other people. One person alone is not a full person: we exist in relation to others.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. har stor familj i närheten, min tillfälliga ensamhet känns bara skönt ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart att kunna njuta av både-och!

   Radera
 2. Självvald ensamhet kan vara behaglig.

  SvaraRadera
 3. Jo, ganska tjock bok, men en hel del luft i texten, kändes inte så kompakt. Fast jag läste den översatt. Medvetandet kan trivas bra tillsammans med böcker också... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bra bok är alltid bra sällskap, utan tvekan! Och den här ÄR bra.

   Radera