lördag, december 26, 2020

Nu börjar vi köa för vaccinet!

Nu står vi i kön. Vi börjar rätta in oss i ledet. För visst ska det väl gå att få nu snart, det där vaccinet? Visst är det väl här inom kort? Det första ska ju vara på väg, redo för injektion direkt efter jul! 

Medlet som ska bli den effektiva stoppklossen för den otäcka smittan, det som ska få oss tillbaka i något som undan för undan alltmer liknar det liv vi en gång var vana vid: ett liv där vi umgås med vänner och bekanta, kramar våra barn och pussar våra barnbarn, går på bio och konsert och teater, kan botanisera i bibliotekets hyllor utan att känna att vi utgör ett problem, går på krogen och får bestämma alldeles själva hur dags det är lämpligt att gå hem, kan klättra upp på gymmets motionscykel utan att frukta att hela salen är en enda stor sjukdomshärd.

Några steg återstår även om det första godkännandet just kommit. Sedan ska produktionen flyta utan problem, behovet är ju enormt./.../ Ändå finns det de som raskt förklarar att de minsann inte tänker ta något vaccin. /forts/

Du läser hela min text på News 55, sajten som skräddarsyr sitt material för folk som fyllt 55 eller mer.  
Men sedan en tid tillbaka är det inte gratis generellt, man har lanserat vad man kallar News55 Premium, och då behöver man prenumerera för att kunna läsa allt. Det betyder också att man slipper annonserna. 

Artur Ringart är en av sajtens grundare och dess främsta "ansikte" utåt. Han skriver så här om det nya sättet att läsa News 55: "När vi bestämde oss för att börja ta betalt för vissa delar av vårt innehåll var det naturligt på ett sätt. Att göra god journalistik kostar pengar och att köpa News55 Premium kostar bara 1,30 kronor om dagen. Det är en summa som de flesta har råd med. Men hur skulle vi på News55 göra med alla pensionärer som har det knapert?

Ett dilemma uppstod och vi kände att vi måste göra det enda rätta: Vi bjuder alla pensionärer som lever på under 13.000 kronor i månaden på gratis abonnemang. Vi vill att ni ska kunna läsa allt det vi har att erbjuda och framför allt så är vårt budskap till er: Pengar ska inte vara avgörande för att kunna följa Sveriges största, dagliga nyhetssajt för oss med erfarenhet.

Ingår du i gruppen? Erbjudandet nyttjas genom att du som uppfyller villkoren hör av dig till vår kundtjänst på premium@news55.se. Till er andra som känner att ni har råd. Teckna gärna premiumabonnemang och stöd vår journalistik." 

Visst material är alltså fortfarande gratis att läsa, men exempelvis inte krönikorna som går under vinjetten "Erfarna tankar". På sajten hittar du också, förutom nyheter, korsord, quizzer och Ulf Elfvings matblogg med tips om goda saker att lägga på tallriken. Bland annat.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Märkligt! Senaste News och din krönika kunde jag inte läsa, men idag gick det utan problem. Å jag "tjänar" mera än 13 000 kronor. Men du behöver inte skvallra. Jag läser ju ändå "bara" din krönika:-)

  Din krönika var som vanligt väldigt välskriven. Jag har alltid sagt att jag inte ställer mig först i kö för en vaccination mot C-19. Nu lär jag slippa det problemet, då jag knappast bi kallad före mars 2021 tidigast. Då har man förhoppningsvis samlat på sig lite mera erfarenhet av vaccinets eventuella biverkningar.
  Ja, det var ju inte bara ett vaccin som Sverige "tingade" utan minst tre om jag minns rätt. Alla vaccin togs fram lite väl fort för min smak så...
  Men självklart ska man ta sprutan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så trevligt att den var öppen, ser just att den här texten inte är låst - vet inte om det kommer att ändras? Återstår att se om fler vaccin får grönt ljus, då kanske det går lite fortare med sprutandet.

   Radera
 2. Jag kunde också klicka upp hela texten. Jag har sett serien om vaccinmotståndarna och blir mörkrädd. Visst, efter biverkningarna som några fick av svinvaccinet, kan man bli skraj, men tänk så många liv vaccinerna har räddat, sett genom åren.
  Mest rädd blev jag när antitanten i programmet pratade om att vaccinering görs för att döda folk eller göra alla autistiska så att en liten maktgrupp kan ta över och kontrollera världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen tvekan: vaccin har räddat oerhört många fler än det skadat. Men galenpannor finns det överallt! Kul att den här krönikan ligger öppen, i a f tills vidare.

   Radera
  2. Jag såg på Aftonbladets app att folk redan grälar högljutt med varandra om hur skadligt/bra vaccinet är. Att de bara orkar kämpa emot och tro att hemmatyckare vet bäst.

   Radera
  3. Det är både skrämmande och sorgligt!

   Radera
 3. God fortsättning! Ja vi får vara glada att detta vaccin nu börjar strömma in i Sverige 80.000 stycken har vist kommit till Sverige, en granne berättade att en bekant till henne vars mor blivit uppringd på julafton och frågat om hon ville ta. Då börjar man bli varm inombords. Jag hoppas att alla vill ta det så vi får bryta ned detta skit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har man fått ett litet hopp om ljusning!

   Radera
 4. osolidariskt och egoistiskt att låta bli

  SvaraRadera