torsdag, december 03, 2020

Julstämning i Helgfrågan

Årets julhelg är hyfsad, om man tittar på hur dagarna infaller. Julafton på en torsdag betyder att den som vill vara långledig inte behöver ta jättemånga semesterdagar. Och visst är det väl lockande med lugna dagar! Mia i bokhörnan funderar i de här banorna när hon ger oss vår sedvanliga torsdagssyselsättning med sin helgfråga:

Är det något du längtar efter att göra när det blir extra ledigt vid jul? Eftersom jag numera är ledig oavbrutet, en jättelång hemester, betyder en lång helg inte särskilt stor skillnad. Hoppas i alla fall på att se lite mer av Sonen och hans lilla familj. Hoppas också på en del vintersol, det piggar alltid upp och gör den nyttiga promenaden mer lockande!

Bonusfråga: Brukar du göra julgodis? Har gjort. Mitt müsligodis är försvinnande gott. Knäck älskar jag också. Problemet är att om jag rör ihop något i den här vägen äter jag också upp det, i raketfart. Vilket inte är riktigt bra ...

Jag fortsätter i alla fall med en annan sorts julgodis, nämligen min tyrolersallad. Oslagbart god till både skinka, korv, sylta och köttbullar. Går också att smacka i sig alldeles för sig själv!

Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Tyrolersalladen ska jag absolut pröva. Även om det varken blir skinka, korv eller köttbullar. Men det blir säkert gott till vegobullar också! Jag har sparat receptet.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är supergod och håller sig jättelänge i kylskåp!

   Radera
 2. jag tar dagen som den kommer

  SvaraRadera
 3. Tyrolersalladen var ju på alla bloggar med lite självaktning (överdrift) ifjol om jag minns rätt. Å den lovordades ju av de flesta. Å inte byter man ut ett vinnande koncept;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä jag har kört den säkert tjugo år!!! Arv från min mamma.

   Radera
 4. Jag är ingen julig person och är inte heller direkt så förtjust i julmaten. Går gärna för lite skaldjur. Men skinka, Jansson och en del till finns med till lunch så din tyrolersallad ska jag absolut testa.
  Jag är ju nästan alltid ledig så för mig blir det ingen skillnad.
  Tror döttrarna kommer att förse mig med lite hemlagat godis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vad vore livet utan skaldjur, jag bara undrar men kommer aldrig att ta reda på det!

   Radera
 5. Ser fram mot ledigheten som blir i jul även om jag ska jobba några mellandagar. I år gör jag kanske julgodis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbade ofta mellandagar, tyckte faktiskt inte det var någor problem alls! Även nyårsaftnar har jag arbetat, men inte en enda julafton vad jag kan minnas.

   Radera
 6. Sonen med stort S? Då får man ju, likt Karl-Bertil Jonssons ömma moder, något religiöst i blicken ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha - jo jag kör med versal. Maken, Sonen, Dottern. De får aldrig några namn här på bloggen av Maka/Mamma! Men religiöst laddat är det inte!

   Radera
 7. Jag är också extraledig hela tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänk att det har blivit så!!! Bara att vänja sig ...

   Radera
 8. Musligodis låter nyttigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det låter nog nyttigare än det är ...

   Radera
 9. Jamen den där salladen lät ju vettig. Kanske man skulle prova. :)

  SvaraRadera