söndag, december 20, 2020

En annan sorts julskyltning

 

Granen står i vestibulen till hotell Clarion vid Skanstull i Stockholm, med en upplysande skylt bredvid: Ensam julgran söker julklappar. Här kan man lägga paket med presenter till barn som med största sannolikhet inte får några julgåvor annars. Samma erbjudande finns på en rad hotell runt om i Sverige, och man kan lägga dit sitt bidrag senast i morgon måndag. 

Paketen går sedan vidare till Stadsmissionen (i alla fall här), som ser till att de hittar lämpliga mottagare (varje gåva ska vara försedd med en lapp som beskriver om innehållet främst passar pojke eller flicka, och lämplig ålder). I går var jag där med en kasse, med hälsningar från Tomten. Och rätt många andra "tomtar" hade varit där före mig. Tack till Ditte som via sin blogg gjorde mig uppmärksam på möjligheten! 

I de här paketen skulle man bara lägga nytt och oanvänt. Men att köpa klappar i second hand-butiker är naturligtvis inte alls fel, snarare tvärtom. Eller som det står på reklamskylten i bussen: Alla vinner när du återvinner!

Samma tanke har väl styrt när man i dagens Svenska Dagbladet får en extra bilaga. Den består av ett stort pappersark, vitt på ena sidan, rött på den andra. I kanten en tryckt hälsning från Blocket: Ge bort något begagnat, var så god, här har du papperet att slå in klappen i!

Jakten på de uppmuntrande budskapen som vi så väl behöver i coronatider går vidare. Här nedan ett konstaterande för den som numera har sin arbetsplats hemma, och så en kär repristrio. Fler söndagsskyltare hittar du som vanligt via BP. Trevlig fjärde advent!


Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Ett fint initiativ att ge bort något till de som ingen julklapp får.
  Vi behöver verkligen uppmuntrande ord! Blocket hade kul klimatsmart alternativ!
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ett sympatiskt litet företag man satt igång!

   Radera
 2. Jättekul att Dittes blogginlägg inspirerade dig att leka tomte. Tycker det är en så fin idé av Clarion!
  Sedan gillar jag Blockets "annons" i SvD - smart och fyndigt.
  Den gröna skylten var ju klockren. Det har sina fördelar att jobba hemifrån.
  Å din fina trio får gå i repris hur många gånger som helst:-)

  Tusen tack för att du skyltar och länkar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi skyltar och vi skyltar ... men visst blir vi färre? Ändå hittar man nya varianter, vecka efter vecka! Är det bara du och jag och några till som inte tröttnar?

   Radera
 3. Vad roligt att du nappade på Clarions tanke. Vet att andra också gjort det på andra platser i landet. Vi kan göra lite skillnad om vi hjälps åt. Tack för länken!
  Blockets alternativ gillade jag också.
  Visst behöver vi alla uppmuntrande budskap
  . PÅ det lilla vinterlandskapet på elskåpet på Södermannagatan finns också texten "Allt kommer att bli bra"- Och vi lever på hoppet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra grej tycker jag, hade inte upptäckt den utan dig! Japp, hoppet får vi hålla hårt tag i så vi inte tappar det, nu när det dyker upp nåt nytt och ännu läskigare, inte längre bort än i England.

   Radera
 4. Så fint med presenterna till barnen. Bra idé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fanns ett liknande inititiv för nåt år sen, då skulle man ge presenter till mindre bemedlade kvinnor. Men det har jag inte sett till igen. Visst är det bra om/att man kan dela med sig! Sen vet man förvisso aldrig hur glad mottagaren blir, hur väl presenten passar ...

   Radera
 5. Tänkte förstås direkt på Ditte och så var det hon som skrivit om klapparna på hotellet först. Ett himla bra initiativ, och som tur är så blir nästan alla extra snälla kring jul. Sen gillar jag texten till hemmajobbaren, den borde jag visa min dotter som saknar sina arbetskamrater kopiöst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. XS som i Extra Snäll är bra!!!!

   Radera