lördag, december 12, 2020

Veckans mening – om en pandemieffekt jag inte tänkt på ...

Så här på en lördag är det dags för Veckans mening, jag har hängt på Skriv-Roberts initiativ. Det ska vara en mening hämtad från det jag läst i veckan, en mening som fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, den kan vara allvarlig, eller överraskande på något annat sätt. En mening att lägga några sekunder på. Veckans mening är hämtad ur en intervju i SvD-bilagan Perfect Guide med Emma Sjöberg, den stiliga f d modellen och nu kvinnan bakom hudvårdsmärket Emma S. Hon pekar på ett litet problem i sin egen bransch, en effekt av corona-pandemin som åtminstone inte jag hade tänkt på!

Världens läppstiftsförsäljning har ju i princip helt stannat eftersom man nu ute i världen har helt andra krav på munskydd.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Ja där ser man! Hade inte jag heller tänkt på. Men det är ju logiskt när man tänker på det. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, faktiskt. Det blir förstås fläckar av läppstift på insidan också!

   Radera
 2. Tänk, det har jag överhuvudtaget inte reflekterat över. Kul att få veta. Jag undrar om Sverige är ett undantag när munskydden är ovanliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det är inte direkt det första man funderar på, i pandemins spår. Jo, vi är väl i minoritet när det kommer till användningen av munskydd.

   Radera
 3. Hahaha! Det hade jag heller inte tänkt på.
  ... helt andra krav på munskydd, så kan man ju också uttrycka det. Jag hade nog dragit den logiska slutsatsen att målade läppar helt enkelt inte syns bakom munskyddet. Dessutom kladdas skyddet ner med olika nyanser av rött;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt min tanke. Jag har köpt ett munskydd men det ligger fortfarande oanvänt i min handväska. Så jag kör lite färg på läpparna tills vidare ...

   Radera
 4. Jo faktiskt, jag har tänkt på det! Eftersom jag nästan slutat sminka mid sedan vi flyttade till Spanien - lättare när man osminkad kan kasta sig i poolen! - så använder jag mig mer av läppstift och - glans. Men nu är det mer cerat som gäller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag numera badar med huvudet ovanför vattnet har pooldopp inte medfört den sortens problem. Fast nu är det så länge sen jag badade i pool att jag nästan glömt hur det är ... sen är det klart att i starkt solsken är det inte smink utan solkräm som gäller.

   Radera
 5. Klockrent! Men jag kör med läppstift och utan munskydd men håller avstånd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma som jag. Har köpt ett munskydd men det ligger oanvänt och oöppnat i handväskan. Får väl ta fram det om jag mot förmodan skulle hamna i nån sorts trängsel, men jag gör mitt bästa för att undvika det.

   Radera
 6. Maskproof kanske vore något för läppstiftsanvändarna. :)

  SvaraRadera