torsdag, december 31, 2020

Nu tar Rudolf ledigt – Gott Nytt År!

Rudolf var en lysande kille. I någon mån tror jag att han förändrade mitt liv. Jag blev störtförälskad vid första ögonkastet. Kanske var det den röda mulen som var avgörande. Han bodde på Ringvägen, verkade ha flyttat in tidigt i december en gång för rätt så länge sedan.

Tro det eller ej, men det hände att jag tog en omväg bara för att få en skymt av honom, så där som kärlekskranka tonåringar gör, eftersom han gjorde mig glad och lite varm inombords varje gång. Nynnade lite förstrött på den där sången ni vet, den som handlar om honom, medan jag gick förbi.

Döm om min besvikelse när han inte kom ut på sin balkong när det blev december igen. Inte ett spår av Rudolf! Vart hade han tagit vägen? Jag frågade runt. Fick till slut uppgift om att han faktiskt setts på Götgatan. Jag rusade dit och minsann! Där satt han! Han hade bytt ner sig från egen balkong till någon sorts fönstersmyg, men ändå. Han fanns ju!

Vad hände sedan? Jag vet inte. Vet bara att om någon förutom solen lyser med sin frånvaro denna månad så är det Rudolf, renen med den röda mulen som blev tomtefars ständige medhjälpare och beredde mig stor glädje i mörkrets årstid.

Visst har jag försökt trösta mig med en annan och mindre variant som sitter och glittrar på en t-tröja från Kapp-Ahl, den är för all del också fin. Men saknaden efter den Rudolf jag först föll för, den består. Mindre påtaglig när vi nu är framme vid nyår, förstås. För nu tar väl varje Rudolf ledigt tills det blir drar ihop sig till advent igen.

Det har blivit dags att önska inte bara Rudolf utan även alla andra ett Gott Nytt År! Ha en fin nyårsafton, i lysande sällskap eller kanske får du lysa alldeles själv. Nu kan det bara bli bättre eller hur, 2020 glömmer vi nästan helt och hållet!

Och om du råkar veta vart Rudolf blev av: berätta det, är du snäll! Jag vill så gärna återse honom!

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Absolut ÄLSKAR din lysande Rudolf! Förstår inte att han liksom dog eller... Han borde ju egentligen varit immun mot pandemin kan jag tycka. Han dyker kanske upp nästa år. Hoppas det iaf!

  Din tröja är det iofs inget fel på, om man bortser att den är rosa förstås;-) Ögonfransarna tyder nästan på att Rudolf har genomfört ett könsbyte;-)

  Önskar dig också ett Gott och Friskt 2021! Å stort tack för det gångna året :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rudolf har varit osynlig i flera år nu, jag har gett upp hoppet men sörjer honom länge än. Tröjan är inte rosa, den är knallröd - även om min bild påstår något annat!
   Allt det samma till dig!

   Radera
 2. flera fina soldagar i slutet av december på Hisingen, önskar
  Gott Nytt 2021

  SvaraRadera
 3. Det är roligt med alla jullysen. Härligt att gå runt i mörkret och titta påsmeta. Kul att folk sätter upp enligt olika smak.
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott 2021 till dig också, med eller utan extra belysning!

   Radera
 4. Påsmeta? Ett nytt ord till det nya året?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför inte? (fast visst finns det väl redan, även om jag anar att du hade tänkt skriva något annat ...)

   Radera
 5. Tack för berättelsen om Rudolf! Tyvärr har jag aldrig sett honom . Men nu när jag vet att jan kan finnas här på Söder så ska jag titta noga. Men kanske är han redan nerpackad.
  Och denne Rudolf gillad jag. Han kan nästan, men bara nästan. konkurrera med mitt yngsta barnbarn som Rudolf.
  Önskar dig ett gott slut. Och visst hoppas vi på ett bra nästa år. Gott Nytt År.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men om han nu varit uppe - inte har han väl redan packats ihop???? Dock misströstar jag. Törs inte hoppas på ett återseende. Tur jag har bilden! Gott 2021 till dig!

   Radera
 6. Vad trist att Rudolf försvann... Men kanske dyker han upp nånstans nu när vi har gått in i ett nytt år. Men det lär nog inte bli förrän i december om nu inte Ditte hittar honom redan nu i januari, hon traskar ju runt väldigt mycket :-)

  Ha en toppenbra start på detta nya år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog tyvärr gett upp hoppet om Rudolf, han har varit osynlig i flera år nu. Men skulle han dyka upp blir jag jätteglad!
   God lycka med ditt år!

   Radera