lördag, december 05, 2020

Just nu i december

Just nu läser jag "Där kräftorna sjunger" (Where the Crawdads Sing) av Delia Owen. Den valdes till Årets bok nyligen.

Just nu lyssnar jag på ny radioföljetong (äntligen!). My Holmsten läser Marguerite Yourcenars "En okänd man" (Un homme obscur) i översättning av Kajsa Andersson. Har just börjat, elva avsnitt finns. Tidigt i texten hittar jag också veckans mening!

Just nu tittar jag på frågesporter: "Alla mot alla" i Kanal 5 och "På spåret" i SVT 1. Frågan är om jag inte börjar bli lite trött på dem båda. Men jag gillar att försöka svara, det går sisådär. Musikfrågorna kan jag i princip aldrig.

Just nu längtar jag efter det mirakel som gör att Dottern kan komma hem i jul och slipper tillbringa helgen ensam i Oslo.  

Bloggen Kulturkollo, nu nedlagd, startade traditionen med "just nu", en fingret-i-luften-notering att publicera första lördagen i varje månad. Eftersom jag är en envis typ har jag (ensam) hållit denna lilla gryta kokande, men nu har jag väl nått målet, antar jag, med det tolfte inlägget. Såvitt inte några fler vill ta upp grejen och köra ett just-nu-per-månad 2021? Hör av er i så fall! (Jag tror inte att jag fortsätter helt solo, men det här är ännu ett sätt att dela tips om böcker, film, radio, tv, saker som känns vettiga att rekommendera).

Decemberstämning hämtad i NK:s julskyltade fönster mot Hamngatan i Stockholm.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. jag borde visa bilder från NK i Göteborg, så fint.

  SvaraRadera
 2. Nä nu skrev jag en kommentar som försvann.

  SvaraRadera
 3. Men nu gick det bättre. Kul idé med just nu men jag publicerar inte på lördagar och söndagar nu för tiden så jag avstår. Och nej, inte blir julen som vanligt. Hoppas att du och din dotter kan få en bra jul trots allt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, har du bloggledigt i helgerna, det hade jag inte fattat ... Vi hoppas på en god jul hur den än blir.

   Radera
 4. "Där kräftorna sjunger" berörde mig på många olika sätt. En bok jag tyckte mycket om.
  Dessa radioföljetonger är bra så tack för tipset. Bra även när man är ute och går.
  Frågesporter gillar jag men F&F orkar jag inte med. På Spåret tittar vi på och tidigare också ibland "Vem vet mest". Har själv varit med där ett par gånger för några år sen. Och det gick ok.
  Hoppas på ett mirakel så att din dotter kan komma. Men Norge verkar vara extremt tjuriga just nu.
  Julbilden känns igen.
  Och fortsätter du med temat så tror jag det är något för mig. En gång i månaden är ju också helt ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dete är när jag promenerar som jag kör radioföljetong. Funkar kanon, men man måste gå där det inte är för mycket andra ljud. F&F är hemska, egentligen, men jag har bitit ihop för jag gillar att de ställer frågor som ibland är verkligt oväntade! Kanske ska vi testa en fortsättning på just-nu?

   Radera
 5. Ja, igår blev du helt chockad över mitt ointresse för filmer. Gissar att du blir minst lika chockad idag när jag talar om för dig att jag så gott som aldrig lyssnar på radio och heller inte sett "På Spåret" och "Alla för alla".
  Nu slänger du in handduk nummer 2 för i år;-) Först ger du upp bokmärken och nu det här temat. Jag menar det är ju ingen ansträngning direkt att fortsätta med temat, och respons får du ju. Att det är ett månadstema gör dock att man lätt glömmer bort det.
  Tror nog att din dotter kan komma hem över jul, bara hon är beredd att sätta sig i karantän när hon återvänder till Norge så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men bokmärkena blev så många - och jag begränsade mig ju till mina egna!!! Hänger du på en just-nu??? Jag kan tänka mig att testa!
   Självklart är det så att om Dottern vill ta tio dagar i karantän funkar det. Vet dock inte hur hennes semester räcker ... men så mycket resor går ju ändå inte att planera för närvarande.

   Radera