torsdag, februari 25, 2021

Att inte ge upp

Vi uppmanas ideligen på olika sätt att inte ge upp. Håll ut, står det på skyltar, säjer makthavare, manar vårdpersonal, vädjar omvärlden. Det är viktigt att inte ge upp!

Undrar om mina två röda julstjärnor har snappat upp budskapet? Trots att de båda är inköpta i mitten av december är de fortfarande förhållandevis fina. Normalt sett borde de ha blivit bortslängda i början eller allra senast i mitten av januari. Men icke! Den lilla, som hette "mini" när jag köpte den, har till och med fördubblat sin storlek. Här pratar vi kampvilja! Och jag kan svårligen kasta levande plantor.

Om bara tio månader är vi mitt i julfirandet igen. Men vid det laget måste de här tappra två väl ändå ha gett upp? Fast det har hänt att deras släktingar bytt bana och blivit "bara" gröna växter. Vi får se hur det går. Det gäller att hålla ut.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Så vackra! Där hade du gröna fingrar plus bra kvalitet på växterna och de har inte blivit köldskadade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att de är fina fast det är lite felmatchat med årstiden - å andra sidan är det ju evig sommar där de växer vilt, så det borde ju inte vara något problem!

   Radera
 2. Jag har inga julblommor kvar, dom har jag kastat - trots att jag egentligen kunde ha sparat dom i växthuset. Men jag ger ofta upp när det gäller växter. Vill ha nya fräscha hela tiden.....
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina brukar också ta slut, så att säga. Men när de nu framhärdar så ...

   Radera
 3. Svar
  1. Ja om den lever tills det blir dags ...

   Radera
 4. Dessa har verkligen fattat och tagit till sig att det är "hålla ut" som gäller. Kanske har du bidragit till att de gör det så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt de får (förutom kärlek) är en skvätt vatten ...

   Radera
 5. Klart du ska ha dem kvar, de får ju hur vacker grönska som helst när högbladen fallit av. Bara fortsätta att sköta om dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tänker att om de envisas med att leva kan de ha en framtid på balkongen?!

   Radera
  2. Går det inte under typ 15 grader och inte är snålblåst så borde det funka. Här står de ju ute året om i trädgårdarna, kan bli neråt 5 grader som värst och blåser gör det ju som bekant. Klarar direkt solsken men i början får du nog vara lite försiktig, bladen är tunna och bränns lätt.

   Radera
  3. Teoretiskt sett borde det funka, för vi har ju faktiskt inglasad balkong, men vi får väl se hur det artar sig ...

   Radera