fredag, februari 19, 2021

Vad vore livet utan knäckebröd?

Inser så här i elfte timmen att jag missat att hedra, hylla och fira en sann vän och älskad favorit. Det är ju knäckebrödets dag i dag! Och vad vore jag utan Falu Råg-Rut! En mycket hungrigare människa helt klart. Knäckebröd är gott. Knäckebröd är nyttigt. Knäckebröd är relativt kalorisnålt. Knäckebröd låter sig kombineras med alla sorters pålägg. Knäckebröd ingår i livets nödtorft. Knäckebröd är något man kan sakna när man inte är i Sverige. Knäckebröd blir aldrig omodernt. Knäckebröd får aldrig ta slut. En vacker dag ska jag banne mig testa nymodigheten knäckebrödspizza också.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. toppen att alltid ha "färskt" bröd hemma, blivit förtjust i olika havre-varianter, Finn Crisp med kummin är favoriten, men Falu Råg-Rut är stark tvåa. Kalorier vet jag inte så mycket om men bättre proteinhalt än mjukbröd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Delikatess Sesam ligger högt på min lista, liksom Finn Crisp! Och en bit vanlig Husmans är inte heller fel, eller hur? Finns dessutom många varianter bakade av andra än Wasabröd. Knäckebröd är helt enkelt gott!

   Radera
 2. Ja, hårt bröd saknar jag emellanåt. Som tur är finns det på Ikea och i svenskbutiken i Fuengirola. Wasa knäckebröd kan jag hitta för 3-4 eur på Supersol eller Carrefour. Och så njuter jag när jag äter det.

  Såååå trött på vitt bröd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mercadona brukar väl också sälja Wasabröd? Och har du ingen tysk bagare i närheten? För visst, man kan omöjligt bara äta vitt bröd. När jag bodde i Guatemala hade vi en utmärkt tysk brödbutik i stan, det var räddningen. Jag försökte iofs baka själv också, men det blev inte särskilt bra.

   Radera