torsdag, februari 18, 2021

När åren går ...

Vill sälla mig till grattiskören som firar Mia i bokhörnan, vars födelsedag inföll i går. Ja, åren de bara går eller hur? Föga överraskande står böcker på Mias önskelista och när det nu är dags för ännu en helgfråga undrar hon: Vilken bok önskar du dig i födelsedagspresent?

Eftersom jag fyller år i november har jag gott om tid att fundera på saken. Skulle jag däremot fylla år nu skulle jag vilja att någon köpte "Girl" av Edna O´Brien till mig, för den vill jag verkligen läsa och den fanns inte tillgänglig på Nextory när jag kollade (och nu har jag sagt upp mitt abonnemang så nu är det hur som helst kört).

Mia missar förstås inte heller den obligatoriska bonusfrågan: Brukar du fira din födelsedag? Jo då. Tycker att man ska ta vara på varje tillfälle som bjuds till lite extra festlig mat och dryck, fina blommor och gärna något litet paket. Dessutom brukar jag vara väldigt duktig på att köpa något till mig själv  ett perfekt sätt att garantera att man verkligen får sådant som passar både smak och i storlek ... 

HJÄLP MIG! Till sist ett litet upprop: Ni andra som också bloggar på Blogspot, hör ni av er och kommenterar hur saker och ting förändrades för en tid sedan? Jag har gjort det, men man har ju ingen aning om vad som eventuellt händer sedan. En sak som jag verkligen vill ha tillbaka från det gamla systemet, det är alternativet "utkast" under "inlägg". Som det nu är förstår jag inte hur man ska hitta till gamla påbörjade men inte publicerade inlägg. Kanske antas man komma ihåg dem, bara? Jag gör inte det. Har nog skickat in mitt önskemål minst tio gånger, utan effekt. Är jag verkligen ensam? Om du också saknar "utkast": skicka feedback, du också!

Födelsedag betyder att man blivit äldre. Men det måste inte vara elände. Se så vacker
en åldrad tulpan kan vara! En perfekt förebild! 

Copyright Klimakteriehäxan

36 kommentarer:

 1. Girl lånade jag på biblioteket på Hisingen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte vågat mig till biblioteket sedan tidigt i våras.

   Radera
  2. bara gymmet har mer plexiglas än biblioteket

   Radera
  3. så här är det på biblioteken, inga sittplatser, inga tidningar...
   http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/11/bibliotek-under-corona.html

   Radera
 2. Boken "Girl" har jag på läselistan. Men på önskelistan har jag ett par mer matrelaterade böcker. Gillar att bläddra i dem, få tips och titta på bilderna. Och jag lagar också gärna mat. Gärna asiatisk.
  Jag tycker också det är viktigt att fira det man kan.
  Bad gäller Blogspot kan jag inte bistå. Jag vet bara att man nu om man inte har det måste kryssa i en massa suddiga bilder öf att bevisa att man inte är en robot. Detta kan man få syssla med 3-6 gånger även om man gör rätt från början. Tur man är envis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns verkligen matböcker som får det att vattnas i munnen på en! Trist att Blogger bråkar med dig, men du ska veta att dina ansträngningar för att kommentera uppskattas.

   Radera
 3. För mig har inget ändrats på blogpot, iaf inte den senaste tiden. Och jag har alla mina inlägg, publicerade eller inte, kvar.
  Däremot har jag lagt in följande nyss på dagens inlägg:
  Idag var jag till VC och min sjuksköterska Åsa sa återigen att hon såg stora framsteg med läkningen av op.såret. Men ännu bättre - när vi kom hem så ringde min sjuksköterska på bröstavdelningen för att boka in mig för ett besök. Det var länge sen jag var där så dom kunde se såret. Så jag passade naturligtvis på att fråga om vad mammografin och ultraljudet hade visat - OCH ALLT VAR BRA! Gissa om jag är lycklig!!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 4. Om jag skulle fylla år nu så skulle jag önska mig Pascal Engmans "Änkorna".
  Å visst ska man vara omtänksam mot sig själv och köpa "rätt" present. Gärna att maken bidrar med "gå du och köp vad du vill ha, jag betalar";-)

  Utkast finns kvar i blogspot. Testa med att skriva några rader och väna tills inlägget har sparats automatiskt(till vänster om "Förhandsgranska". Lämna sedan blogspot. Om du vill se ditt sparade utkast gå in via "Utforma" och klicka på "Utkast".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fattar inte varför jag inte ställt frågan om utkasten här på bloggen för länge sen! Så bra att de finns, utan problem!

   Radera
 5. Girl har jag också i min läslista. Här kan vi beställa en bokpåse på biblioteket och gå och hämta. Det är om man är över 70 men det är min man.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Endera dagen ska jag gå förbi "mitt" bilbiotek och kolla läget.

   Radera
 6. Nu tog jag bort alla riktigt gamla utkast inför Nya Blogger. Men jag lägger ju upp utkast allteftersom och de syns. Inga problem.
  Blogger fungerar riktigt bra för användarna. En del besökare har det tydligen jobbigt.

  Fira födelsedagen, det vill jag! Viktigt att fira att jag fixat ett år till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, delar din känsla kring födelsedagar.
   Gläder mig nu åt att ha "hittat" mina utkast igen!

   Radera
 7. Fyller också i november, så det känns ganska långt dit, hinner komma många nya böcker innan dess som man vill läsa. Samtliga Utkast kan du få upp lista på om du klickar på "Alla" uppe till vänster. Eller hur du nu menade, kanske missuppfattade vad du sökte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där var en exakt förklaring!

   Radera
  2. TACK HAR ALDRIG SETT DEN PIL-USLINGEN. Nu ska jag inte feedbacka om det igen ...

   Radera
 8. jag tycker att det har blivit allmänt omständligare med nya blogger. men utkasten har jag inte haft problem med. jag brukar också köpa något till mig själv. dottern brukar komma med någon bok som jag inte har hört talas om men som blir jättebra. det är kul

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska bekväm med nya Blogger nu. Gillar den förbättrade bildhanteringen, t ex. Roligt att bli överraskad, det är en bra komplettering till det man gett sig själv i present!

   Radera
 9. Klart man ska fira sin födelsedag!

  Utkast finns kvar, så jag saknar det inte :) Åsa har gett ett bra svar hur man hittar dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fira ska man, absolut, men det behöver ju inte bli i galaformat precis ...

   Radera
 10. Klart man ska fira sin födelsedag och jag gjorde det i går jag med!

  Om du skriver en text så sparas den automatiskt när du trycker dig ur den med pilen åt vänster vid Blogger-b:et, i alla fall vad jag har märkt. För att sedan hitta endast de inlägg som är utkast så har du en liten pil som pekar nedåt högst upp till vänster på sidan med inlägg. Där kan du välja att visa alla, publicerade, utkast eller schemalagda. Hoppas att det svarade på frågan. Om jag missuppfattat den får du gärna förtydliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett perfekt svar på frågan!

   Radera
  2. Har sagt det förr och jag säger det igen:Men WOW!!!!!! har absolut aldrig sett den pilen! Emma, du har en hacker i din hjärna! TACK!
   Hoppas du fick en fin födelsedag, grattis (lyckades jag gratta dig i går eller?)

   Radera
 11. Ser att du fått svar på din blogger fråga.
  ...och såklart ska man fira att man fyller år, och precis som du säger, gärna med att köpa en present till sig själv också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska vara rädd om sig så länge man har sig ... det gäller ju presenter också! Man är värd att "kostas på"!

   Radera
 12. Jag skulle också vilja läsa mer av Edna O'Brien. Läste en del som mycket ung, men det är ju länge sedan.
  Jag gillar inte heller nya Blogspot och särskilt 'utkast' saknar jag också. Jag har aldrig skrivit och klagat. Jag vet inte hur mycket man kan kräva av en gratistjänst. Men jäkligt irriterande är det. Och NU ser jag svaret ovan. Ska gå in och kolla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nya Blogspot funkar, men har irriterats grovt över att inte kunna hitta utkast - NU kan jag!! Och du med!

   Radera
 13. Att ge sig själv presenter är ju bra, då får man ju vad man vill ha.
  Såg att du har fått svar angående utkasten, det är bara att använda pilen som sagt.
  Jag däremot har rejält med problem att få bilder och text att hamna där jag vill i inlägg då jag vill ha fler än en bild. -så jag är inte helt nöjd med nya blogger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där pilen hade jag aldrig sett ... Bilderna tycker jag funkar rätt bra för det mesta.

   Radera
 14. Fira ska man väl alltid göra, vare sig man vill eller inte som min gamla mormor hade sagt ;)
  Lite godsaker sitter ju inte fel ibland.

  Ha en fin fredagskväll.

  SvaraRadera
 15. Jag har skickat massa feedback till blogspot men utan resultat. Allt har bara blivit sämre och svårjobbat och min recensionshög växer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite konstigt med noll respons, eller hur? Jag har ändå blivit van det nya, tycker det funkar nu.

   Radera
 16. Jag tycker också om att fira.
  Har wordpress så där kan jag inte hjälpa till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är mitt blogspot-problem löst, puh! Det skulle man också kunna fira!

   Radera