lördag, februari 06, 2021

Heta nyheter

Om man som jag har jobbat med nyheter i en halv evighet eller i alla fall i nästan ett helt liv finns det en fråga som man har fått försöka besvara fler än någon annan. Det är: Varför har ni aldrig några positiva nyheter att berätta om?

Och svaret jag brukar försöka presentera går ut på att det rapporteras visst om positiva saker, men att de drunknar eftersom världen är så full av elände som vi tyvärr behöver känna till, eftersom vi lever i just den världen och som samhällsmedborgare behöver vi ha lite koll.

Det finns också nyhetskonsumenter som klagar på att allt intressant verkar hända i Stockholm, i alla fall om journalister får bestämma. Som om inget spännande sker i "provinsen"! Visst måste "heta nyheter" finnas även där?

Allt detta sammantaget gör att jag gläds i djupet av mitt hjärta åt att Smålandsposten för en dryg vecka sedan verkligen kom en sensation på spåren. Är det en positiv nyhet? Tja, het i allafall, och som alltid är det ju så att graden av skönhet bestäms i betraktarens öga. Så även denna gång, när folk i Växjö uppenbarligen beslutade sig för att ta saken i egna händer. På flera sätt.

Copyright Klimakteriehäxan

Fotnot:  "Onanisten" blev sedermera dömd för sexofredande.

8 kommentarer:

 1. det där var väl ingen positiv nyhet...?!

  Göteborgs-Posten har börjat med positiva nyheter, speciellt dessa tider med pandemi och tungt för många.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Het i alla fall ... och positivt att tjejen/massösen fick rätt ... ta inte detta för allvarligt, kära Hannele, jag tyckte ju mest att det var roligt!!!

   Radera
  2. att det slutade lyckligt för tjejen?/manliga massöre(??) framgår inte...

   Radera
  3. Nä man fick läsa mer än rubriken - massören var en massös, hennes kund var "onanisten" och hon blev ilsken, jagade honom därför med ett tillhygge som råkade vara en baseballträ.

   Radera
 2. Haha, den nyheten var både dråplig och tråkig.
  För många år sedan fick jag nys om en tidning med bara glada nyheter, men jag tror inte den bar sig så bra. Det kan vara denna tillit.info
  Det tråkiga nyheterna finns överallt i världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har mer än nog av elände ...

   Radera
 3. Hahaha! Förstår precis vad du menar. Det är är en glädjande nyhet. Arbetsskadad är vi nog båda två, för jag har också börjat med att leta "roliga" rubriker i dagspressen. Å med roliga rubriker menar jag i princip allt som inte har med C-19 att göra. Kan lugnt säga att du var mera framgångsrik än jag. Tusen tack för att du delar med dig:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett leende förlänger livet, även om det är lite "twisted"!

   Radera