söndag, februari 14, 2021

Hjärtligt skyltat

Eftersom Valentin nu råkar ha namnsdag på en söndag kan vi fira Skyltsöndag och Alla hjärtans dag på en gång. Och när passar skylten på Katarinahissens topp bättre än just i dag? Ett hjärtligt budskap, framfört nästan 40 meter upp i luften över Slussen.

Min andra skylt passar bra sisådär drygt 360 andra dagar om året. För visst behöver vi saker, hela tiden, eller möjligen handlar det om att vi villhöver?


Ett stopp på Slussen bjuder i dessa dagar på ännu en, väldigt speciell, skylt. Det kallas "Konstpaus 3", verket som blinkar fram på LED-skärmarna längs gångbron mellan hissen och (det som en gång var) restaurang Gondolen. (Krogen tros öppna igen 2022.)

Niki Lindroth von Bahr är konstnären bakom verket, och de till synes helt lösryckta meningarna som visas är hämtade ur en film hon gjort, "Något att minnas". Trots att jag stod kvar och läste samtliga textrader får jag nog medge att jag inte är helt glasklar över vad budskapet är. Både döden och Gud finns med, och "Drottningen har en ny vän" var en rad som fastnade i mitt minne ... oklart vilken drottning, dock. Orden jag fick med på fotot är i alla fall något vi håller med om, i såväl bildlig som bokstavlig mening.

Ytterligare två stora LED-skärmar ingår i konstprojektet, en på Kungsgatan och en vid Stureplan, och sex olika konstnärer har av Stockholm konst bjudits in att visa sina verk under 2021. Jag får ta en sväng till city och kolla endera dagen!

Skyltsöndag är som ni nog vet en liten fotostafett som rätt många bloggare deltar i och vi samlas under BP:s paraply.  Klicka över till henne så hittar du fler skyltar, några får du säkert tips om här i min kommentarsspalt!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Man måste ta hand om varandra alla dagar om året inte bara idag. Ha en fin och solig eftermiddag!

  SvaraRadera
 2. Bra skyltat!
  Jag tar hand om mig denna dag utan hjärtan eller rosor. Jag tycker vi har blivit bättre på att ta hand om varandra under denna pandemin. Fint.
  Det har varit en strålande dag med rimfrost!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga hjärtan eller rosor här heller. Men en semla blev det. Och en trisslott (än så länge oskrapad ...)

   Radera
  2. Gillar den första skylten uppe på gamla Gondolen. Gissar att den skapades med pandemin i åtanken, men den passar ju perfekt på Alla hjärtans dag, eller varför inte hela året.
   "Vad behöver du idag?" sitter väl på Pressbyrån tror jag. Å där är det sällan nåt jag villhöver måste jag säga;-)
   "Ge oss ljus blott en strimma" har väl också skapats med C-19 i åtanke gissar jag. Den LED-skylten borde sättas upp varje november/december enligt mig.

   En toppen skyltning:-) Tusen tack för den och länken:-)

   Radera
  3. Första skylten är förmodligen corona-inspirerad, men "konstverket" tror jag inte är det. Jag villhövde sl-biljett hos Pressbyrån.

   Radera
 3. Fint skyltat! Skylten på gamla Gondolen är bra men den brukar variera sitt budskap. (Kanske finns denna alltid med.) Har inte riktigt tänkt på det men sett andra budskap.
  Så också häromdagen detta konstprojekt vid Slussen och läste . Men jag vet inte om jag blev så mycket klokare. Får nog också ta ett varv i City för att se om jag begriper mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gondolen-texterna visas 5 feb t o m 26 mars. Och andra texter kommer mellan varven som det är nu med. Skönt att inte du heller begrep budkapet direkt ...

   Radera