måndag, februari 15, 2021

Gå på krogen men välj efter nya kriterier!

 

Vi lagar det mesta av vår mat hemma. Det syns på livsmedelsförsäljningen, som går hur bra som helst i hälsokrisens Sverige. 

Att handla mat på nätet har blivit populärt, och det var nog inte slumpen som gjorde att alla glasstillverkare sålde rekordmängder ifjol. Människan behöver unna sig något för att stå ut med att hålla avstånd till nästan allt och alla, så varför inte riktigt god mat och sedan en glass? I hemmiljö, alltså. 

Restaurangnäringen lider när presumtiva kroggäster lyder kristidens regler. Dock kan man fortfarande drista sig till ett restaurangbesök även om man tillhör det så kallade årsrika gänget. /.../ Fast för säkerhets skull har vi nu helt bytt kriterium för hur vi väljer krog. 

Förr har vi kikat in genom fönstren och konstaterat: Här är det jättemycket folk, det måste vara ett bra ställe! Och så har vi gått in, till och med accepterat att köa en stund. Nu är situationen omvänd: Usch så trångt, hit kan vi inte gå! I stället blir det: Titta här – inte en själ! Den tar vi! Så har det blivit i pandemins tid. /forts

Det här är en smakbit av en krönika på News 55. Den kan tills vidare läsas av alla, alltså även av icke-prenumeranter, men inte hur länge som helst. Såom du blev nyfiken, klicka dig dit nu! Och dela gärna vidare. För visst vill vi ha kvar möjligheten att gå på en trevlig krog och njuta av god mat även i framtiden! Smaklig måltid!

Copyright Klimakteriehäxan 

9 kommentarer:

 1. Men visst ä det så att vi ändrat våra vanor vilken krog vi besöker. Jag menar förut tyckte man att det var skumt med en tom restaurang - "deras mat kan inte vara en höjdare då det inte finns några gäster. Nej, vi går vidare."

  Vi har aldrig riktigt slutat gå på restaurang efter rusningstiden, det vill säga mellan klockan 14 och 15. Så vi gynnar restaurangägarna gärna under luncherna. Även den "hemlagade" hämtmaten på kvällen hjälper ju restaurangägarna n aning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt så har det ju varit! Men människan är en anpasslig varelse ... (du la väl märke till att News55 inte låst texten, än)

   Radera
 2. restaurangerna är ommöblerade och skyltade, omöjligt att trängas. En kille står här på gatan med sin matvagn och säljer goda lunchlådor från tre fina restauranger, under hundring, riktigt intressant initiativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu finns det ju lagar om trängsel, höga böten om restaurangerna inte sköter sig, ommöblerat och skyltat. Även typ Burger King har tagit bort hälften av möblerna, Pressbyrån släpper inte in så många, etc

   Radera
  2. Fungerar nog ofta men inte alltid.

   Radera
 3. Har läst och instämmer helt.Vi äter på restaurang en del, både sen lunch och på kvällar och testar en del för oss "nya" restauranger.
  Viktigt är att det är gott om plats och ingen trängsel. Men det kan vi lätt hitta var som. (Utom då på Sturehof så därifrån gick vi. Säkert finns ytterligare några som inte "vågar" säga till gäster som inte sköter sig. Ska ju inte behövas. Men...)
  Vi stöttar även våra lokala restauranger genom att köpa med mat hem. Och utbudet här på Söder är ju både stort och varierat)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har tur, gott om bra ställen på Södermalm! Och som sagt, känns det trångt går man nån annanstans.

   Radera
 4. Det är fint om folket fortsätter att gå på restaurang, som de brukat, med de nya reglerna. Läste din artikel på New.s55 också.
  Nu hör det till saken att jag går aldrig själv, finner inget nöje alls i det någonsin. Olika i olika familjer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dig, att gå ensam på krogen gör man bara om man måste, tror jag.

   Radera