torsdag, februari 25, 2021

Bokrea dag 3

Tänkte att om jag gör en bokrea-notering varje kväll ska det hjälpa mig att inte trilla dit. Att inte handla, hur frestande det än kan vara. Hittills funkar det. Detta är alltså reans tredje dag, och Mia i bokhörnan passar på att lyfta helgfrågan till denna aktuella nisch: Vad har ni köpt?

Med en rejäl portion självbelåtenhet och stolthet som gränsar till skryt svarar jag INGENTING. Men jag vet inte hur länge det håller, förstås. Om någon eventuellt undrar varför, så är förklaringen enkel: jag har metervis med olästa böcker och smockfyllt i alla bokhyllor. Ändå brukar det bli något litet nytillskott i reatider! 

För att svara på Mias bonusfråga borde jag egentligen göra lite ordentlig research, men jag har dålig koll på vad som åker med i reasvängen i år. Frågan lyder: Har du något bra boktips, en bok vi absolut inte får missa? 

Jag har hur som helst sett en annons där Kalle Linds biografi över Hans Alfredson finns med, för 89 kronor. "Hasse Alfredson: en sån där farbror som ritar och berättar" heter den och den lockar mig. Kalle Lind har en sorts humor som jag gillar, och det hade ju sannerligen Hasse A också! Kanske blir det boken som får mig att bryta mina föresatser, trots att den har 650 sidor? Spänningen är olidlig ... fortsättning följer!
Copyright Klimakteriehäxan 

16 kommentarer:

 1. när böcker börjar säljas för halva reapriset så nappar jag iblan, imorgon ska jag hämta fyra böcker på mitt lilla bibliotek.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, men det är minst ett par veckor dit. Men då kan man fynda på riktigt.

   Radera
 2. Har heller inte handlat ännu men besökt Akademibokhandeln i Ringen och Skrapan ett par gånger. Kalle Linds biografi över Hasse A låter intressant.
  Och många bra böcker finns det ju. I helgen skrider jag nog till verket,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns för många bra böcker! Livet räcker inte till dem alla!

   Radera
 3. Grattis! Jag trillade dit idag (se mitt inlägg). Tur i oturen - beroende på hur man ser det - hade jag glömt shoppinglistan hemma, så det blev bara två böcker, varav den ena "Änkorna" är ett säkert kort.
  "Där kräftorna sjunger" har ju lovordats överallt, så den boken var en chansning. Trillade ju dit med upphaussade "1793" och kom inte längre än 50 sidor.
  Det ska bli skoj att höra om du håller i och håller ut hela rean;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att kräftboken kommer att gå hem. Ingen deckare i vanlig mening, men hur som helst ett mord i originell miljö!
   Vi får se hur det går med min ståndaktighet.

   Radera
 4. Jag köpte några böcker som jag längtat efter att få läsa. Böcker som jag också känner att jag vill äga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De dyker upp, de där lockande exemplaren ...

   Radera
 5. jag tänkte vara lite stenhård och inte köpa något. men sen såg jag flera böcker med anknytning till Japan och sen var det kört

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frestelserna radar upp sig ... jag vet hur det är!

   Radera
 6. Men alltså Aina .... Böcker är det väl ändå OK att falla för! Jag menar, det är ju BÖCKER! Värre kan man ju bli beroende av (skriver hon som är inne i en väldigt lång fas när allt är jobb, laga mat, tv med familjen, och läsa-läsa-läsa).

  SvaraRadera
  Svar
  1. På sätt och vis håller jag med dig. Men jag har så galet många böcker jag inte hunnit/orkat läsa. Då verkar det väl ändå lite lätt korkat att hela tiden skaffa fler?

   Radera
 7. Tittade i varje fall på reabordet på coop denna morgon, kostar inget att titta. Böcker frestar svårt, men tyvärr som läget är en utgift som inte får finnas. Som jag längtar till att biblioteket ska öppna igen...

  SvaraRadera
 8. Jag köpte till mina serier så jag har alla böckerna.

  SvaraRadera