lördag, februari 20, 2021

Veckans mening – om politik

Veckans mening är något vi lyfter fram på lördagar, efter initiativ av Skriv-Robert. Det ska vara något vi hämtar ur det vi läst under veckan som gått. En mening som säger något lite extra, kanske rolig, kanske allvarlig, men i alla fall med ett budskap om än aldrig så litet. Eftersom jag just läst ut en lättkonsumerad roman av Carin Hjulström, "På en ny nivå", den femte (fast för mig första) boken om radiojournalisten Frida Fors i Göteborg, hämtar jag mitt citat ur den. Känner igen mig i Göteborg och känner igen mig i uttalandet, nämligen! Det är hämtat ur ett fikasamtal mellan kollegor och det illustrerar hur svårt åtminstone jag tycker det är att bestämma sig när man ska gå till valurnorna:

När jag ser på en partiledardebatt håller jag alltid med den som uttalade sig sist.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Ja så kan man ju också göra! ;) Tittar aldrig på debatter men den meningen fick mig att fundera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stundtals är det rätt svårt att bli engagerad ...

   Radera
 2. Så det gäller för dem att bli siste talare eller få sista ordet då alltså? ;) Känner bara att jag behöver slippa ha koll på nyheter som handlar om politik. Viktiga problem som behöver åtgärdas kan plötsligt blossa upp och lika plötsligt helt försvinna... och så händer precis ingenting, allt fortsätter utan förändring. Otroligt frustrerande. Så nej, jag behöver distans nu. Verkligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis är det inte alltid sista ordet som gäller ... i debatter, åtminstone!

   Radera
 3. Det är nog alltför ofta sanningen. Det är faktiskt inte alltid så lätt att själv bilda sig en uppfattning eller ha en egen mening om allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä och dessutom är det ibland svårt att urskilja specialdragen hos flera av partierna!

   Radera
 4. Boken har jag nyligen läst ut och även för mig var det den första boken av Carin Hjulström. Och visst är det svårt att bestämma sig när man ska rösta och det är lätt att minnas den som sagt sitt sist. Nåja, det beror ju förstås på vem det är...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt sammanträffande! Den var väl ok men jag kastar mig inte över resten av serien. Bävar inför nästa riksdagsval ... finns det någon jag kan rösta på, med gott samvete???

   Radera
 5. Så kan vi nog vara lite till mans även utanför partiledardebatterna.

  SvaraRadera